Føler du dig tryg?

Føler du dig tryg?

Nettips har modtaget et indlæg, som vi naturligvis er særdeles taknemmelige for. Vi kender forfatterens identitet, men han/hun foretrækker at kalde sig Nobody. – Først kom de for at tage terroristerne, men jeg protesterede ikke, jeg var jo ikke terrorist, ville den tyske teolog Martin Niemöller formentligt have skrevet, hvis han levede i dag. Han ville formentligt også glæde sig over Tysklands VM-pulje i Brasilien, men her må spekulationerne stoppe, for det kan vi ikke vide, da aflytninger begrænser sig kun til denne, fysiske verden… så vidt vi ved.

En whistleblower her, en efterretningstjeneste der, en afsløring til højre, en ligegyldighed til venstre, præger mediebilledet og betragtes af masserne, som en slags ugeblads fløjsblød risengrødsopskrift, der i bedste fald kan få et par minutter ved køkkenbordet inden diskussionen glider nænsomt videre til mere alvorlige emner, som skuldersår og ejendomsvurderinger.

Vi bør føle os trygge, for vi kan godt tillade os at afgive en smule frihed for at få en masse af tryghed. I en vis periode i hvert fald. Eller hvad? Her kunne man godt supplere med noget George Orwell, men selv på Balkan er 1984 ikke længere mest kendt for vinter OL i Sarajevo.

Og dem, der har intet at skjule? Ja, et dejligt, velmenende folkefærd, der sikkert ikke har noget at skjule og mener det bedste, når de siger det. Det må man anerkende og udvise respekt for disse synspunkter, for disse er ligeså gyldige som de synspunkter, som ”paranoide” nørder fremfører, når de taler om privatlivets fred, flere lag af løg og andre spidsfinder, der kan æde Hans og Grethes brødkrummer på internet highway.

Ingen vil dog, uanset deres holdninger, offentliggøre læserettigheder til deres bankkonti, sms’er, dokumentarkiver, e-mail konti osv., uanset om de har noget at skjule eller ej.  Jeg vælger at tro, at det skyldes manglende kendskab til, hvordan man giver læserrettigheder til disse tjenester. Eller hvad?

Hav en sikker færden på nettet!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.