Flere tips til PowerPoint

Flere tips til PowerPoint

Hører du til den del af folket, som med jævne mellemrum skal skabe en PowerPoint med henblik på at præsentere et emne for andre? I så fald kender du med garanti til den situation, hvor du overvejer, hvordan du bør præsentere emnet og hvordan du ikke bør gøre det. Man kan nemlig hurtigt forfalde til at skabe en præsentation, som bare slet ikke virker efter hensigten.

En af de første og største fejl er at bruge fotos, som ikke har afsæt i den virkelighed, som du vil skitsere under din præsentation. For eksempel bør du stærkt overveje hvilke fotos du bruger undervejs. Er dine billeder relevante for din fortælling, og kan publikum identificere sig med personerne på billederne? Pas på med at bruge det første og bedste billede du finder i dit arkiv.

Hold dig til emnet

Og så er der punktopstillingerne. De kan være særdeles rare at støtte sig op til, når man holder sin tale, men den ene punktopstilling efter den anden kan være dræbende, især hvis man bruger hele og lange sætninger i opstillingerne. Prøv at bruge én punktopstilling pr slide og forbered dig derefter. Brug eventuelt gode billeder, som lægger ordene i munden på dig!

Hold dig så vidt muligt til emnet. Mange har tendenser til at servere en masse ligegyldig info om et emne, men for mange informationer vil forvirre folk, og de vil have sværere ved at huske dine vigtigste budskaber. Keep it simple!

Snak direkte til dit publikum og forbered dig så grundigt, at du måske ligefrem kender til små insider historier fra virksomheden eller området. Jan Gintberg gør det fremragende, hvor han for eksempel har små billeder eller historier fra lokalsamfundet. Gør din præsentation nærværende og autentisk og vis publikum at du har tænkt på dem, da du gjorde din PowerPoint klar til dem.

Læs også

1 Comment

 1. Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

  Som du beskriver PowerPoints, er de jo så udynamiske, at det egentlig ikke giver mening at bruge PowetPoint? Her kunne man jo ligeså godt bruge fuldskærms-PDF’er, for eksempel?
  Har du eksperimenteret med Prezi? Det er jo den store ting for tiden – og så er der sjove eksperimenter som Impress.js:
  http://bartaz.github.io/impress.js/
  Det lever op til navnet…
  I samme kategori var jeg imponeret over CSSS: http://lea.verou.me/csss/sample-slideshow.html – og S5: http://meyerweb.com/eric/tools/s5/s5-intro.html

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.