Flere sjove iPhone spil

Flere sjove iPhone spil

Af Jakob Dam Knudsen, www.fotostart.dk

Dette er en fortsættelse af artiklen Mange sjove iPhone spil.

KATEGORI: ARCADE & PC
Arcade spil er spil, du typisk forbinder med lugten af friture og håndfuld en-kroner af den gamle slags uden hul. Og en mor eller far, der siger “nej” mens du står med is-indsmurte hænder og peger over på en stor maskine der ligner en racerbil, hvor der sidder to teenagere du har kigget misundeligt over skulderen. Rigtigt mange typer spil kan indpasses i arcadegenren – fælles for dem er, at de ikke er små spil du lige hurtigt tager en bane eller to i, men derimod spil der kræver mere koncentration og dedikation.

Peggle
Popcap som også står bag Plants vs. Zombies, har overført deres store succes, Peggle, til iPhone. Og iPhone-versionen er superlækkert udført – velkendt flot grafik og lydspor, og touchvenlig på alle måder. Spillet går i sin enkelthed ud på at skyde dutter med bolde; nogle af dutterne er orange, og du skal ramme dem alle med de bolde du har. Langt sjovere og mere vanedannende end det nok lyder her, så kig på de screenshots der er af spillet i appStore. Peggle koster 18 kroner.

Pinball Fantasies
Alle der har haft en Amiga, kender Pinball Fantasies; det flotteste, bedste og sjoveste pinball-spil der nogensinde er skabt. Lækre lyde og superflot grafik, og dejligt flydende gameplay. Det kører perfekt i hele 60fps, og der tilbydes 4 forskellige borde, med hver deres tema og opbygning. Prisen på 36 kroner gør Pinball Fantasies til et af de dyreste pinball-spil på appStore, men dets høje kvalitet og legendariske status, gør det absolut pengene værd for folk der kan lide pinballspil.

Sonic The Hedgehog: 4
Sonic er en af spilfirmaet SEGAs hovedfigurer. Sonic-spillene er platform a’la Mario, men i et langt højere tempo. Seneste skud på stammen er 4’eren her, der tilbyder rigtigt mange baner i ultra flot kvalitet. Styringen er meget nemmere end hvad jeg havde turde håbe på, og det gør, at man kan koncentrere sig om selve spillet, fremfor at skulle kæmpe med sære kontroller. Den hæsblæsende kvalitet koster dog – og spillet ligger på en pris af 42 kroner.

Need for Speed: Underground
Need For Speed-serien har en høj status i bilspilsgenren. Ikke på grund af deres realisme, men fordi Electronic Arts har valgt at fokusere på sjove in-game elementer, fremfor realisme. Deres Underground for iPhone har det hele – vilde ræs, politijagter hvor du skal undgå helikopter, spikes mv. – og en god historie du bliver ført igennem, hvor du er en betjent der er gået undercover, for at infiltrere et organiseret netværk af kriminalitet. Grafikken er ultraflot 3D, og lydsiden er der også gjort en del ud af. Du kan customize din bil – og det bedste af det hele er prisen, som i skrivende stund er blot 6 kroner på appStore.

Duke Nukem 3D
“It’s time to kick ass and chew bubble gum. And I’m all out of gum…” Legendarisk citat fra velkendte Duke Nukem. Hvor vi på PC-siden stadigvæk venter på Duke Nukem Forever, så kan man imidlertid nyde at skyde aliens og redde lækre babes på iPhone. Spillet er som vi husker det, hvilket vil sige, at grafikken er lidt middelmådig når man skal være helt ærlig. Det hele bringer dog et nostalgisk prik, der bringer en tilbage til teenagebumser, chips, Michael Jackson og Uffe Elleman-Jensen. Et lækkert og klassisk first person shooter. Prisen er beskeden, og ligger på blot 6 kroner.

Den nok fede first person shooter til iPhone. Overgår nemt Duke Nukem og Wolfenstein i grafik, og får en kant over de øvrige nyere titler, på grund af sin multiplayer del, og så dét at det er gratis! Der er ingen grund til ikke at prøve det – synes du at 3D-skydespil lyder som noget underligt noget at lave på iPhone, så prøv denne gratis titel, og se om ikke du bliver omvendt. Som sagt – det koster ikke noget.

Zombie Infection
Endnu et 3D-spil, men grafisk langt flottere end eks. Duke Nukem og Wolfenstein 3D. Styringen er god, og man får en del chock når man spillet sig igennem de zombierige baner, der har lånt en række elementer fra Resident Evil-serien. Du følger to karakterer – en soldat og en reporter – der i Sydamerika står overfor død og rædsel. Historien udspilles i 12 baner, der alle er visuelt betagende, mens lydsiden holdes over middel. Prisen er 18 kroner.

Monkey Island 1 + 2
De legendariske Monkey Island-spil er på appStore, men i en flottere version end vi husker dem. Et snedigt trick er, at man faktisk kan skifte frem og tilbage mellem den oprindelige grafik, og den nye forbedrede højopløsnings grafik, der er skabt her i iPhoneversionen. The Secret of Monkey Island (1’eren) og LeChuck’s Revenge (2’eren) er begge underholdende adventurespil, ikke mindst i den vanvittige humor. Du er Guybrush Trephwood, der gerne vil være en pirat – og som bliver forelsket i den dejlige guvenør, Elaine. Prisen for hvert af spillene er 18 kroner.

Icarus-X
Husker du spil såsom Xenon2? Hurtige vertikal-scrollende flyspil, hvor du samler power-ups og skyder eskadriller af fjentlige rumskibe? Icarus-X er et bud i denne genre, der udmærker sig både grafisk og med dens lave pris. Styringen er nem at gå til, idet der er auto-fire. Der understøttes GameCenter, og prisen er blot 12 kroner.

Street Fighter IV
Hadouken… Shoreyken… hvem husker ikke de klassiske kraftråb fra Street Fighter? Street Fighter IV har det hele – alle de velkendte karakter plus en masse nye, den flotteste fighter-grafik på iPhone-platformen, fede soundtracks og lydeffekter – og multiplayer; head-to-head via bluetooth eller wifi! Og det virker rigtigt godt – især når man lærer at mestre de nye combos, hvilket tutorial-delen i spillet hjælper dig med. Uden tvivl en af årets fedeste titler til iPhone, men prisen ligger så også på 59 kroner.

Flere gode forslag til iPhone spil

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.