Flere links til din hjemmeside

Flere links til din hjemmeside

Det er ingen hemmelighed, at links til din hjemmeside er særdeles vigtigt for dine placeringer i Googles søgeresultater. Vi med hjemmeside sætter jo stor ære i at få så mange besøgende ind på websitet som overhovedet muligt, og en af metoderne er at optimere hjemmesiden så meget, at den opnår god popularitet hos Googles venlige søgerobotter. Dette gøres ved hjælp af en massiv omgang SEO, og et af grundelementerne inden for SEO, er linkbuilding. Linkbuilding er et udansk udtryk, der holder på den hemmelighed, at du skal sørge for at få så mange andre mennesker til at linke til din hjemmeside fra deres hjemmesider. Jo flere, der linker til din hjemmeside, jo flere anerkendende blikke vil du få fra Googles søgerobotter. Men hvordan får du så flere mennesker til at linke til din hjemmeside?

 

Inden vi nu går amok i glædesrus over at du snart er på det hurtigste IC3 tog på SEO-banen, bør det understreges at det allerbedste er relevante links. Med andre ord vil det være en klar fordel, hvis du kan friste andre sites – med cirka samme indhold som dit – til at linke til din hjemmeside. Når det så er sagt, er links fra websites med andet indhold bestemt ej heller at foragte. Så du kan jo starte med at se dig omkring på vejen. Måske har en nabo eller en genbo en hjemmeside. En øl over hækken og spørgsmålet om de vil linke til dig, kan være et lokalt gennembrud for flere links.

Gratis PDF filer – gæste blogger søges

Sørg dog for at have noget kvalitet på din hjemmeside. Det er de færreste, som synes det er fedt at linke til et website uden noget kvalitetsindhold. Det handler om at give folk en på opleveren, så hold dit site opdateret, så folk anerkender dit site og dermed linker til det. Her på Nettips forsøger vi at give gode tips og tricks til IT-områder, og det har med tiden gjort at andre gerne vil linke til os, fordi de synes at de får noget ud af at besøge Nettips. Det kan derfor anbefales at give folk noget indhold, som de kan bruge til noget. Du kan for eksempel overveje at forære spændende PDF filer væk til læserne, som de kan downloade gratis.

Hvis dit site lægger op til det, bør du også overveje at invitere gæstebloggere ind på dit site. Disse gæstebloggere ser ofte gode fordele i at skrive på andre sites. Dels opnår de et større publikum og dels har de mulighed for at score lidt linkjuice ved at linke til deres egne sites (typisk sidst i deres artikler). Fidusen ved at bruge gæstebloggere er imidlertid også, at disse ofte ”praler” af deres indlæg på dit site. Dette ”praleri” foretages ofte i de sociale medier og i debatforummer. Desuden er der chance for at dit netværk øges i forbindelse med gæstebloggernes univers. Måske kan du ligefrem optræde som gæsteblogger på andre sites?

Når du opnår links hos andre, bør du sørge for at linket er pakket pænt ind i et sigende anchor tekst. Et link som tips og tricks til computeren er langt bedre end blot et link, der tørt ser sådan ud: www.nettips.dk. Derfor er det en god ide at gennemtænke gode anchor tekster, når du udveksler links med andre på nettet. Bemærk også at du med fordel kan bruge interne links. Interne links er links på din hjemmeside, som peger på andre dele af din hjemmeside. Her på Nettips linker vi ofte til andre artikler her på kanalen.

Rigtig god linkjagt derude!

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.