Flash bliver sikrere i Chrome

Flash bliver sikrere i Chrome

Google har udviklet en ny teknik for browseren Chrome som vil gøre det vanskeligere

at sprede skadelig kode med hjælp af Flash.

Google meddelte i går at virksomheden havde afsluttet arbejdet med en ny så kaldt sandbox-teknik for Flash i Chrome. Den nye teknik skal beskytte brugerens computer yderligere mod skadelige Flash-filer.

Chrome 21 som blev udgivet 31 juli er forbedret med den nye teknik som bygger på et nyt grænsesnit for Flash.

-Flash for Windows køres nu i et beskyttet  miljø, som er lige sikkert som Chromes egen sandbox-teknik. Noget som gør Chrome mere stabilt end nogen andet der findes på markedet, skriver Googles Justin Schuh i et blogindlæg.

Den så kaldte sandbox-teknik bygger på at kode  køres i et beskyttet miljø i pc’ens arbejdshukommelse. Det beskyttede miljø stopper koden fra at kunne komme til pc’ens operativsystem. Får skadelig kode adgang til operativsystemet kan den enkelt spredes og inficere pc’en med eksempelvis en trojaner eller et skadeligt program.

Chrome var den første browser som kørte med Flash med sandbox-teknik. Tidligere var teknikken kun tilgængelig for Windows Vista og Windows 7, men fra og med Chrome 21 fungerer det også med Windows XP.

-Det er vigtigt at vi tilbyder beskyttelse selv i Windows XP da operativsystemet savner flere af de beskyttelsesteknikker som findes i nyere versioner, skriver Justin Schuh.

Endnu så længe der ikke findes en skrap udgave af Flash-spilleren som er tilpasset til den nye sandbox-teknik i Chrome, men ifølge Justin Schuh håber han at en sådan udgives inden for kort tid.

Chrome for Mac bliver også opdateret med den nye sandbox-teknik i en kommende opdatering.

Kilde: idg.se

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.