Fire gode, gratis antivirusprogrammer

Fire gode, gratis antivirusprogrammer

Der er dømt antivirus – en helt nødvendig foranstaltning på Windows-computeren. Her er tre gratis og en købeløsning.

Det behøver ikke at koste kassen, når man vil sikre sine data på computeren. Antivirusprogrammer fås fra nul kroner og opefter, og en gammel skrøne om, at købeprogrammerne er bedre end de gratis løsninger, tilbagevises i en test, som det amerikanske site FreewareGenius har foretaget. Inden vi ser på vinderen af testen, bør det slås fast, at websitet primært interesserer sig for gratis løsninger, så en vis begejstring over for gratis løsninger må forventes fra folkene bag testen.

Tre gratis eksemplarer
Man installerede tre antivirusprogrammer på tre forskellige maskiner – ét antivirusprogram per maskine. AVG, Avast og AntiVir er navnene på de tre programmer, som alle kan hentes gratis til privat brug, og efter at have gennemtestet de tre programmer og udsat disse for alskens snavs og vira, nåede komitéen frem til, at AntiVir og Avast er stort set lige stærke, mens AVG kom ind på tredjepladsen, lige i hælene på de to første. AntiVir har ud over en god beskyttelse imod vira også en antispywarescanner indbygget, hvilket gør det til et stærkt beskyttelsesprogram på computeren.

En manglende mailscanner samt en irriterende reklame, der toner frem på skærmen ved opdatering, gør dog at Avast måske er det bedste kort på hånden. AVGs lidt langsommelige adfærd henviser programmet til sidstepladsen. Der er dog store roser til alle tre programmer, og testen konkluderer, at der faktisk ikke er grund til at betale for antivirus. Disse tre programmer er fuldgode modstandere til købeprogrammer. Microsoft er ligeledes på trapperne med et gratis sikkerhedsprogram. Det bliver ganske interessant at følge hvilken indflydelse det får på antivirus-markedet.

Hvad bruger du selv?
Af og til støder jeg ind i folk, som ønsker gode råd med hensyn til antivirus. Det er ofte gode spørgsmål, der følger i kølvandet på emnet, og et af de hyppigste spørgsmål går på, hvilken software jeg selv bruger, når jeg beskytter min computer. Uden at have aktier i firmaet tør jeg godt røbe, at mit foretrukne program hedder ESET Smart Security. Jeg har igennem en årrække brugt dette antivirusprogram til trods for at jeg allerhelst anvender gratis programmer. ESET Smart Security er ikke gratis, men mine erfaringer med programmet er meget positive. Med tiden er programmet blevet forbedret, og i dag har jeg en alt-i-én-pakke, hvor ESET Smart Security beskytter mig imod vira, spyware, spam og hackerlignende indbrudsforsøg på harddisken.

De vigtige opdateringer
Et af de vigtigste emner for mig er opdateringerne. Det er særdeles vigtigt at beskyttelsesprogrammer opdateres jævnligt, og i den henseende er en-to gange et mindstekrav. Hvis programmer, der skal beskytte computeren, ikke er opdaterede med den nyeste ”medicin”, er forebyggelsen ikke komplet. Der dukker dagligt cirka 100 nye vira op. Derfor handler det om at have software på maskinen, der er med på den værste, så man undgår ubehageligheder på computeren. Desuden arbejder dette program meget stille i baggrunden. Man lægger ikke mærke til, at det beskytter én, og ressourcemæssigt hører programmet til i den gode ende, idet ESET Smart Security ikke behøver så meget RAM for at virke ordentligt.

Prisen for sikkerhedspakken fra ESET er cirka 420 kroner om året. Man kan dog ”nøjes” med en antivirusløsning. Denne løsning hedder NOD32 og koster omkring 280 kroner om året.

Konklusionen må lyde at man vælger et program man stoler på. Om det koster kroner eller om det er gratis er vel egentlig lige meget – bare det virker. De fire programmer, der nævnes i denne klumme, får alle gode ord med på vejen af eksperter.

AntiVir: www.free-av.com

Avast: www.avast.com

AVG: http://free.avg.com

Eset: www.eset.dk

Få også gratis hjælp til download af antivirusprogrammer

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.