Fingrene væk fra mine virus

Fingrene væk fra mine virus

Så lang tid man ikke kan fjerne den største sikkerhedsrisiko,  der sidder 40 cm fra skærmen, vil der være muligheder for at få en hel masse crap ind på computeren, som man enten selv eller ved hjælp af eksperter bruger oceaner af tid på at fjerne, og det er så her antivirusfirmaerne kommer ind i billedet.

IObit Security 360
Firmaet Iobit.com er kommet voldsomt i skudlinien efter beskyldninger om, at de skulle have ”lånt”virus databasen ved Malwarebytes, uden at spørge om lov først. Hvis beskyldningerne holder vand, og noget kunne tyde på det, så er det nok et firma man burde undgå i fremtiden. En ting er dog allerede sikker, det er noget der har ophidset mange brugere.
http://dottech.org/tipsntricks/keeping-them-honest/11662

Vista
I forbindelsen med at Vista kom frem, ser det ud til at Microsoft har haft så travlt med at gøre alle glade, at de proppede alt for mange ting ind i systemet, med det resultat, at folk var utilfredse.

En af klagepunkterne var UAC, der altid poppede op i tide og utide og forlangte at få en bekræftelse på at det nu var helt i orden, det man var i gang med at foretage sig, med det resultat at en hel del brugere slog det fra, og det er nok ikke det der var meningen. Hvis du er træt af alle de advarsler der dukker op i tide og utide, så kan det her måske hjælpe på det.
http://www.malwarecheck.dk/forum/viewtopic.php?t=218

Windows 7
I Windows 7 ser det ud til at Microsoft har fundet en mere afbalanceret anvendelse af UAC, den dukker kun op når jeg vil installere et nyt program, og spørger om det er ok, hvis ja så går den straks i gang. Jeg har ikke ændret på den anbefalede indstilling, og det ser ud til at det kører fornuftigt.

Microsoft Security Essentials
Microsoft er nu også kommet med deres gratis antivirusprogram, Microsoft Security Essentials, der dog ikke er på dansk endnu,men kan downloades i den engelske version. Har hentet min version ved Softpedia.

Programmet ser egentlig ud til at virke ret fornuftigt, irritationsmoment er dog at updates skal være sat til automatisk, for at skulle slippe for at opdatere programmet manuelt. Det irriterer mig, for jeg foretrækker at få en meddelelse om hvilken opdateringer der er til rådighed til systemet, og så selv træffe afgørelsen om jeg vil installere dem.

Sophos
Noget kunne se ud til at forskellige antivirusfirmaer ikke er vilde med, at Microsoft er begyndt at arbejde med antivirusprogrammer, for i tirsdags kunne man i en blog ved Sophos læse den alarmerende overskrift ”Windows 7 er sårbar over for 8 ud af 10 virus”, hidsig overskrift der med det samme fanger ens opmærksomhed.
http://www.sophos.com/blogs/chetw/g/2009/11/03/windows-7-vulnerable-8-10-viruses

I en artikel ved Neowin og i kommentarerne er der en del diskussioner om hvordan denne test skal vurderes, da man i testen har slået UAC fra.
http://www.neowin.net/news/main/09/11/04/sophos-windows-7-vulnerable-to-810-viruses-fud-alert

Kommentar:
Noget kunne tyde på at kampen om kunderne indenfor sikkerhedsprogrammer vil blive intensiveret de næste par år, og vi vil sandsynligvis blive live bombaderet med testresultater og statistikker, der viser hvorfor lige et bestemt program er det bedste, og så må vi håbe at brugerne finder det der passer dem bedst. For hvis et testhold skaber de rigtige betingelser, så får man også det resultat man ønsker, og hvis man har de rigtige folk, kan man måske alligevel bevise at jorden er flad, Hvor godt  Microsoft Security Essentials virker kommer an på en prøve, så jeg har i første omgang bestemt mig for at lade den køre på Win 7 maskinen måneden ud.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.