Fingeraftryk til harddisken

Fingeraftryk til harddisken

En bitte harddiskboks til 2,5 SATA harddiske gør det endnu sværere for uvedkommende at komme i kontakt med dine data.

En af tidens allervigtigste emner inden for it er sikkerhed. Det kan vel næppe gentages for tit, at sikkerhedskopiering, backup eller kald det hvad du vil er tvingende nødvendigt, hvis man vil undgå store ærgrelser ved computeren. Det hænder med jævne mellemrum, at hardware simpelt hen står af og bryder faldefærdigt sammen. Dette gælder eksempelvis harddiske, som af den eller anden årsag bryder sammen. På 14 dage fik jeg to harddiske i hånden af grædefærdige folk, som ikke kunne få fat i deres digitale billeder på grund af ødelagt harddiske. Derfor er der god grund til at sikre sig en sikkerhedskopiering i rette tid. Personligt anvender jeg en ekstern harddisk til formålet, og nu er Sandberg ude med en lille, smart boks til de små 2,5 SATA harddiske. Det smarte ved boksen er at den indeholder mulighed for fingeraftryksgodkendelse.

Denne mulighed for at sikre sig sine data ved hjælp af fingeraftryk er ret smart. På forsiden af boksen sidder en fingeraftryksaflæser, som sidder parat til at godkende lige netop dit fingeraftryk. Via medfølgende software vælger du selv, hvor stor en del af harddisken, der skal beskyttes med fingeraftryksgodkendelse. Du kan med andre ord vælge, hvilke filer og mapper, som skal beskyttes ved hjælp af fingeraftryk. Skulle harddisken blive stjålet eller skulle uvedkommende komme til harddisken, hjælper det altså ikke at forsøge at ”hacke” sig ind i harddisken.

Boksen i aluminium forbindes til din computer via USB, og den er som sagt beregnet til de mindre 2,5 tommer store harddiske. Det betyder at den er nem at have med i tasken eller lommen, så du altid har dine personlige data med dig. Et enkelt tryk på en knap hjælper dig endvidere med at sikkerhedskopiere filer og mapper, som du selv definerer. Prisen for boksen er beskedne 399 kroner, så når du har den samt en 2,5 SATA harddisk, er du på vej til at sikre dig dine personlige filer på computeren.

www.sandberg.it/product.aspx?id=133-47 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.