Fine fif til computeren

Fine fif til computeren

Hver især går vi rundt og har små fif til at få mere glæde af vores computere. Personligt elsker jeg små, geniale tastaturgenveje, og mine kursister bliver som regel positivt overraskede, når CTRL + F giver fed skrift i Word, og når Backspace-tasten i din browser sender dig en hjemmeside baglæns. Der er virkelig mange nyttige fiduser, når vi bruger computeren, men problemet er ofte, at vi ikke kender til dem. Denne artikel giver hermed en stak fif i tilfældig rækkefølge, og nogle af disse fif fandt jeg på 1000LifeHacks.com. Måske kender du et trick, som du vil dele med os andre via kommentarerne nederst?

 

Scroll ned på hjemmesiderne

Kender du det, at du tit har brug for at scrolle på en hjemmeside? Mange bruger musens midterste scrollhjul, mens andre bruger nedad piletasten på tastaturet. Du kan dog også bruge mellemrumstasten. Og hvis du så vil opad, bruger du Shift + mellemrumstast.

Lær at spille guitar gratis

Jeg er omgivet af mange mennesker, som elsker at spille guitar. Mine kolleger Thomas og Lars har pænt styr på spilleriet, og de kan med fordel lære endnu mere på Justinguitar.com, hvor man får gratis undervisningstimer.

Opladning af batterier

Når du sætter dine elektroniske gadgets til opladning, kan det godt betale sig at koble dem fra, når de er 80 procent opladet. De fleste af os lader maskinerierne op til fuld power, altså 100 procent, men det slider unødigt på batterierne.

Til din startside

Når du starter din surftur på nettet, anvender du en favoritbrowser. Hos undertegnede står den på Google Chrome. Startturen har en startside som udgangspunkt, og hvis du senere hurtigt vil tilbage til startsiden, holder du Alt-tasten nede og trykker på Home-tasten.

Gem dit arbejde

Du sidder måske og arbejder på et dokument i Word eller et regneark i Excel. PowerPoint-filen er måske færdig, og nu skal du gemme arbejdet. Mange klikker på Filer > Gem som, mens andre klikker på Gem-ikonen. Prøv i stedet at trykke på F12-tasten.

Her er din lineal

Somme tider leder jeg med lys og lygte efter en lineal, hvis jeg skal måle et eller andet, og sådan en lineal kan være forbistret svær at finde i mit rod. Nu har jeg fundet en virtuel lineal på iRuler.net. Hvor svært kan det være?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.