Filmproducent foreslår bøder for pirateri

Filmproducent foreslår bøder for pirateri

Den danske filmproducent Ronnie Fridthjof har tilsyneladende, som den første fristes man til at sige, fundet den gyldne løsning mod pirateri af film på nettet. Sølle seks tiltag er alt der kræves for at løse det problem, der ellers tilsyneladende er i gang med at putte danske filmproducenter i graven.

Han ønsker f.eks. at gøre det lovpligtigt med faste ip adresser til alle, og der ud over gøre det ulovligt at anonymisere sin ip adresse, f.eks. ved hjælp af VPN forbindelser. Han ønsker også at give politiet yderligere beføjelser til at lukke hjemmesider uden dommerkendelser og uddele bøder for pirateri. Endelig vil Ronnie Fridthjof gerne lægge ansvaret over på internet udbyderne, da de ikke blot bidrager til problemet, men er selve grundlaget for alle ulovlighederne.

Om det er nok til at løse de samme problemer som musikbranchen stod i for 5 år siden, skal jeg lade være usagt. Men faktum er, at pirateri indenfor musikbranchen stort set døde ud, da man gjorde det let tilgængeligt og lancerede produkter, som ikke blot tilgodeså producenternes regnskaber, men også brugerens muligheder.

Man kan læse samtlige seks kontroversielle forslag i sin helhed her: http://soundvenue.com/film/2015/08/dansk-filmproducent-seks-forslag-der-skal-goere-livet-surt-for-landets-netpirater-159729

Læs også

4 Comments

 1. Bvester

  Disse linier taget fra Version2’s indlæg om Politiets indsats ifm. PopCornTime, passer meget godt i tråd med min vurdering:

  Quote
  ‘Til grin’, skriver læser Malcolm Xander i debattråden og fortsætter: ‘Grundlaget for arrestation, domæneovertagelse og eventuel bøde er da fuldstændigt til grin.’

  Peter Christiansen er enig og skriver blandt andet: ‘Fatter ikke, at ordensmagten lader sig tage ved næsen af medierettighedsbranchen. De er jo tydeligvis blevet bestukket til at foretage denne anholdelse.’
  UnQuote

  Link til artikel: http://www.version2.dk/artikel/version2-laesere-politiet-er-til-grin-i-popcorn-time-sagen-326935

  Reply
 2. Allan F

  Forestiller filmmanden sig, at hele landet’s it-brugere skal under en så massiv kontrol, fordi et segment downloader copyright beskyttet materiale? Åbenbart, men før disse metoder, der er som hentet fra Nord-Korea, træder i kraft, vil der komme en mægtig modreaktion helst fra en samlet befolkning…..men sandsynligvis fra div. hacker grupper og andre kreative folk, der er trætte af, at såvel Politi som it-.udbydere bliver reducerede til at være kustoder for “en blødende filmindustri”. Herregud, de er ikke mere i knæ, end ingen havde bemærket, at en advokat fra, Johan Schlüter’s, antipiratgruppe systematisk havde bedraget Zentropa m-fl. for et 3-cifret mio-beløb – før det ved et tilfælde blev opdaget. Man kan i det mindste luge ud i egne rækker, før man tager en samlet befolkning som gidsler i et spil, som i sidste ende ingen vindere har – lige med undtagelse af de organiserede pirater.

  Reply
 3. Prutter

  Jeg formoder, at de fleste aktive medlemmer på Nettips allerede har en god idé om min holdning til dette emne og den massive og tiltagende kontrol af brugerne på internettet. Så det vil jeg spare læserne af dagens artikel for.

  Jeg vil blot følge en venlig opfordring om at hilse vor nye skribent velkommen.

  Hjerteligt velkommen til Dennis Pedersen!

  Du har skrevet en god, relevant og let læselig artikel om et emne, der har været, er og vil være aktuel i lang tid fremover. Tak for det!

  Reply
 4. Dennis Pedersen

  Jeg siger mange tak for de pæne ord. Personligt synes jeg forslagene er ret absurde. Og ud over en total manglende teknisk indsigt i sine egne forslag, så synes jeg det er ansvarsfraskrivelse af værste skuffe.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.