Filmmusik – her er den!

Filmmusik – her er den!

I går aftes sad jeg og så filmen Argo med knægten i huset. Vi abonnerer på Netflix, og der er sædvanligvis en række fil, der er værd at se, men der er sør’me også mange B-film, som det er værd at træde udenom. Nå, ikke mere snak om Netflix. Lad os hellere vende tilbage til Argo, som er en film, jeg anbefaler på det varmeste. Det er en autentisk fortælling, men da Nettips ikke er et site for filmanmeldelser, skal jeg ikke knytte flere ord til filmens handling her. Langt hellere vil jeg fortælle om min glæde, da jeg hørte en lydstump af Sultans of Swing med bandet Dire Straits. Netop Dire Straits var mit ultimative favoritband i min ungdom i 1980’erne, og jeg frydede mig over genhøret i Argo. Men der var også masser af anden god musik.

Og på et tidspunkt hørte jeg endnu et nummer som jeg satte enorm pris på i 80’erne. Problemet for mig i går aftes var blot, at jeg ikke kunne huske bandets navn. Nu er jeg ret stolt med hensyn til musik og musikquiz generelt, så det gjorde virkelig ondt på mig, at min hukommelse måtte melde pas på bandets navn. Derfor er det jo en glæde at man kan koble sig på internettet og surfe inden om TuneFind. TuneFind er en musikdatabase, der lunhurtigt fortæller dig om filmmusik samt musik fra tv-serier. Der er tale om en stor database på TuneFind, og hvis du er på jagt efter filmmusik, kan jeg klart anbefale TuneFind.

Jeg måtte naturligvis ind og søge efter musikken til Argo. På få sekunder gik det op for mig, at det var rockbandet Van Halen, som lå godt gemt i min hukommelse. Dance the night away er titlen på nummeret, som det amerikanske rockband skød af i 1980’erne. TuneFind kunne dog også fortælle mig at Led Zeppelin og Rolling Stones lå som underlægningsmusik i filmen. TuneFind gør det pludselig sjovt at vende tilbage til gamle film og hvis du bliver vild i varmen, kan du nemt klikke dig videre til iTunes, hvor du kan købe musikken. Bemærk at du også kan søge efter kunstnernavne og på den måde finde ud af, om de har leveret musik til film. TuneFind er et besøg værd, hvis du er musiktosse som undertegnede.

www.tunefind.com

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.