Fildeling godt for “Game of Thrones”

Fildeling godt for “Game of Thrones”

Serien Game of Thrones er en stor succes for den amerikanske seriekanal HBO. Hele 4,4 millioner så sæsonpremierén   på 3. sæson, som startede i går. Og tallet steg til 6,7 millioner med repriserne. Serien er også en bestseller på DVD og Blue-ray. Bare i USA købte 241.000 2. sæson den dag den kom i butikkerne. Både der og i resten af verden har serien solgt i kanon godt både på nettet og i fysiske butikker.

Samtidig er serien ikke overraskende også en “succes” på ulovlige fildelingsnetværk som The Pirate Bay, Isohunt og Kickass Torrents.

Faktisk blev den ifølge uofficielle kilder den mest downloadede serie hentet på ulovlig vis i fjor.

Lidt over fire millioner henter hver eneste episode, i følge Torrentfreak. Og sikkert ikke mindre ved starten af tredje sæson i påsken. Deriblandt garanteret en del danskere, som jo må vente lidt før de får de friske episoder på skærmen lovligt her hjemme.

Nu indrømmer HBO at dette ikke er et problem. Snarere mener de at piratvirksomheden fungerer som god markedsføring både for abonnementer på TV-kanalen og salget af serien på dvd’er  i  æsker.

– Jeg burde måske ikke sige dette. Men det er en slags kompliment. Efterspørgslen er der, og det har helt klart ingen negativ effekt på DVD-salget. Piratvirksomhed er noget du må regne med når du har en superpopulær serie på en betakanal, siger Michael Lombardo i HBO til underholdningsbranchens “hovedorgan” Entertainment Weekly.

Lombardo siger at HBO alligevel aktivt prøver at stoppe piratvirksomheden. Men de koncentrerer sig mest omkring dem som sælger serien ulovligt. Fildelere som deler serien uden at tage betaling går de ikke op i. – Vi har ikke udsendt Game of Throne-politiet, siger han spøgefuldt.

(For de der tror det er en 1.aprilsnar er artiklen dateret til 31.marts…)

Det hører med til historien at fildelingsentusiaster og netfrihedsforkæmpere i mange år har hævdet at fildeling er godt for underholdningsbranchen. Flere undersøgelser, blandt andet fra EU-forskere, har også vist at fildeling ikke påvirker salget negativt.

Men lige vel fortsætter både film- og musikbranchen sin jagt på fildelerne, i tillæg til at drive lobbyvirksomhed for at få myndighederne til at skærpe lovene.

Dette er også sket i Norge, hvor kulturminister Hadia Tajik i februar har åbnet op for spærring af fildelingsnetværkssteder og for at lette bestemmelserne der hindrer private aktører at jagte norske fildelere.

Kilde: Itavisen.no

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.