Fem ynkelige fredagslinks

Fem ynkelige fredagslinks

Så gik nok en uge. Og der har været fart på. I al fald for mit vedkommende. Jeg fik undervist et hold engagerede KOIN kursister i Ribe. De ville høre noget om SEO. Altså søgemaskineoptimering på dansk. Så jeg underholdt en dag med TITLE, overskrifter, indgående og udgående links. Og en masse andet. På tirsdag skal vi snakke om sociale medier.

Og det skal vi også i dag. Et af disse fredagslinks handler om sociale medier. Der er edermame gang i de sociale medier. Facebook sparker røv. Undskyld mit franske. Prøv en gang at kigge på antal aktive brugere på facebook. Mens dette skrives er antallet af aktive Facebook brugere oppe på 1.330.350.925. Hvad siger tallet, mens du kigger på det?

Jeg synes også du skal kigge på Timelapse by Google. Her får du et historisk fotoperspektiv på mange spændende områder. Se for eksempel udviklingen af Las Vegas og Shanghai, eller tag på opdagelse på en gletscher i Alaska. Du kan også tage på opdagelse blandt spændende billeder på internettet. Nå, det finder du selv ud af. God weekend!

www.thenostalgiamachine.com: Her får du en spændende maskine. Ren nostalgi. Du vælger ganske enkelt et bestemt årstal, hvorefter du får serveret en række spændende informationer fra det pågældende år. Men informationerne handler om musik. Hvilke hits hittede? Jeg kan fortælle at i mit fødselsår hittede The Supremes med You can’t hurry love. Hvornår er jeg fra?

www.imgur.com: Så er der dømt billed og foto database. Her får du millioner af fotos, uploadet af folk fra hele verden. Og det sker hvert minut. Døgnet rundt. Hver dag. Imgur blev startet i 2009, og i dag besøges hjemmesiden af 140 millioner mennesker om måneden.

http://world.time.com/timelapse: Time Magazine og Google har udrettet et spændende eksperiment, hvor man kan følge forskellige steders udvikling på kloden. Det gælder for eksempel Las Vegas, Dubai, Shanghai, Amazon og hvad ved jeg. Du kan eksempelvis prøve at se hvordan naturen ændrer sig i Grønland. Måske er din by vokset siden sidst?

www.internetlivestats.com: Det dynamiske internet! Så kort kan det siges, når det handler om Internetlivestats. Her får du et overblik over den sindssyge dynamik, der præger internettet. Du kan se hvordan tallene for tweets, antallet af Facebook brugere, afsendte e-mails og meget andet stiger sekund for sekund. Bemærk hvordan antallet af solgte smartphones i dag langt har overhalet antallet af solgte computere og tablets.

www.bygningskultur.dk: Bygningskultur Danmark. Værs’go’! Det er en paraplyorganisation for 28 foreninger, brancher og den slags, som sørger for at vi bevarer mange interessante steder og bygninger i Danmark. Her kan du følge aktuelle projekter, og i øjeblikket er det for eksempel i Frederiksværk, Fredericia, Vejle, Møn, Hørsholm og Leipzig – sagde du Danmark?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.