Fem usociale fredagslinks

Fem usociale fredagslinks

Uha, det har været en uge med mange spændende emner. Flygtningedebatten raser i medierne, og de politiske partier har travlt med at stå henne ved håndvasken. Og der er god grund til at vaske hænder. Ikke kun for politikere men også for dig og mig. Bakterier florerer rundt omkring os, og nogen lægger sig i disse dage. Husk at vaske hænder jævnligt.

Husk også at nyde livet. Grundlæggende har vi det suverænt godt herhjemme, og vi bør huske på at sætte pris på dagen. I går kunne vi her på Nettips fortælle om alle de forældre, som har så travlt med deres sociale liv på nettet, at de kigger mere ned på deres smartphone end på deres børn. Har du snakket med et barn i dag?

Denne omgang fredagslinks tager netop udgangspunkt i de sociale medier, eller rettere Facebook. Jeg tog på en kvik rundtur her til morgen og fandt inspiration til links, som handler om Gammel Dansk, pecha kucha, radiodoktoren, Mariager samt grønt miljø.

www.pechakucha.dk: Forestil dig at du skulle snakke om 20 forskellige emner og at hvert emne højst måtte tage 20 sekunder af din tid. Dette giver en taletid på 6 minutter og 40 sekunder. Og det er netop hvad pecha kucha handler om. Pecha kucha startede i Japan i 2003. I dag er der pecha kucha mange steder i Danmark, blandt andet Aalborg, Esbjerg, Århus, Svendborg, København og Hjørring.

www.mariager.dk: En af ugens grumme historier stammer fra Mariager. Et lesbisk par mærker mildt sagt sorte kræfter, og det kan i yderste konsekvens betyde, at parret må flytte fra Mariager. Jeg googlede Mariager og fandt denne hjemmeside, som på første linje bedyrer: ”En gåtur rundt i Mariager giver en fornemmelse af fred og idyl”. Kære beboere i Mariager, vågn op og få bremset den hetz, der kører imod parret!

www.gammeldansk50aar.dk: Dagens fødselar er Gammel Dansk, den bitre drik mange seniorer sætter pris på, men som mange unge og midaldrende frygter. Du kan vinde din egen flaske Gammel Dansk med dit eget navn på i denne konkurrence, hvor du såmænd blot skal sende Gammel Dansk en fødselsdagshilsen. Har du for resten smagt Gammel Dansk med chili og lakrids? Den er såmænd ikke så tosset …

www.grontmiljo.dk: Her får du et klasseeksempel på hvor hurtigt webdesign ændrer sig. Grønt Miljø er uden tvivl et seriøst magasin med mange interessante artikler og nyheder om grønt miljø, men deres hjemmeside er bestemt ikke noget at prale af. Ser man bort fra dette, er der masser af nyttigt læsestof i artiklerne, der præsenteres i pdf-form …

www.radiodoktoren.dk: Carsten Vagn Hansen er sundhedskonsulent. Mange kender ham måske fra DR, hvor han var tv doktor fra 1985 – 1987. Senere blev han doktor i radioen og i dag er han på DK4 med sine egne udsendelser. Han har mange spændende betragtninger om livet og sundheden. Gå ombord i hans artikler. Der er mange guldkorn. Læs for eksempel hans gode livsråd. Her skriver han blandt andet: ” Livet er dejligt. På trods af modgang og besværligheder. Lev det. Grib dagen og brug den. Husk, du er et værdifuldt menneske. Der er brug for dig, så længe du lever.” Nettips ønsker alle en god weekend!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.