Fem tips til PowerPoint

Fem tips til PowerPoint

De fleste af os har været til et foredrag eller lignende, hvor foredragsholderen støttede sig opad en PowerPoint præsentation. Det ene dias (eller slide på engelsk) efter det andet forblændede dine øjne, og hvis foredragsholderen har været ”dygtig” nok, er budskaberne forsvundet bag talrige amatøragtige animationer, dårlige illustrationer, milliarder af bogstaver og hvad man ellers risikerer at løbe ind i. Da jeg selv bruger PowerPoint i mit job som it underviser, så jeg en spændende præsentation på Slideshare.net, hvor personen bag kommer med fem bud på den perfekte præsentation. De kommer her i forkortet version og uden illustrationer. Tjek det hele på linket nederst.

For megen information
Tag det roligt, når du sender budskaberne af sted til folket. Det er ikke meningen, at du skal skrive din tale på PowerPoint’en. Brug stikord og nøgleord til at understøtte din talestrøm. Forsøg også at holde dine relevante budskaber på samme dias. Husk også at fjerne firmaets logo fra de fleste af dine dias. Et logo på et enkelt eller to dias er ok – resten er overflødigt.

Brug illustrationer
Når du præsenterer dine emner, bør du bruge talrige og gode illustrationer og billeder. Du skal bruge god tid til at finde disse illustrationer, da et godt billede fortæller mere end 1000 ord. Der findes mange steder på nettet, hvor du finder gratis fotos. Undgå at bruge de indbyggede cliparts i PowerPoint, da de er brugt til hudløshed i forvejen. Husk at illustrationerne skal være synlige for alle – også for dem, der sidder på bageste række.

I en ordentlig kvalitet
Og brug kun illustrationer i ordentlige opløsninger. Find billederne på nettet, hvor de fremstår i så stor en størrelse, at de ikke er pixelerede på skærmen. Det ser ud ad pommern til. Tjek også muligheden for at finde en pæn font på nettet, så du ikke nødvendigvis bruger Tahoma, Verdana, Comic Sans eller hvad standarderne nu hedder.

Sæt det pænt op
Forsøg at skabe nogle pæne linjer for tekst og billeder i din præsentation. Ensartet opstilling skaber ro og harmoni for seerne. Hold dig gerne til de farveskemaer, der er indbygget i PowerPoint. De er sammensat ud fra nogle designmæssige og læsevenlige ”forholdsregler”.

Forbered dig
Og den sidste fejltagelse, der nævnes, er manglen på forberedelse. Du skal bruge god tid på din PowerPoint og ikke jappe den sammen aftenen før, du skal bruge den foran publikum. Brug god tid på at tænke den igennem for både indhold og udseende. Eksperter fastslår, at det tager omkring 30 timer at forberede en god præsentation, der holder til én times foredrag og fremlæggelse.

www.slideshare.net/jessedee/you-suck-at-powerpoint

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.