Fem stramme fredagslinks

Fem stramme fredagslinks

I dag er det så den sidste dag i det vi kalder efterårsferien. Efteråret er over os, hvilket man tydeligt har bemærket i det nordlige Jylland, hvor det regner med katte og hunde. I centimetermål. Jeg kommer lige fra Paris- byernes by – hvor vi naturligvis var forbi de store, kendte steder. Hvordan definerer man et kendt sted? Hvad vil det sige at være kendt? Jo, hvis Christian Eriksen spiller godt i England, er han berømt. Hvis han spiller elendigt på landsholdet, er han berygtet. Men han er også kendt. Det er Renee Toft Simonsen også, og hun er lykkeligt for at hun fandt tilbage til Thomas Helmig. Og så er det tit at jeg tænker på Thomas Helveg, men så er vi jo tilbage ved fodbolden.

Ser vi på ugens forløb med nørd-brillerne, så er Google og Apple atter de store overskriftsindsamlere. Google drillede Apple ved at indtage scenen onsdag, dagen før Apples store Keynote event torsdag aften. Google løftede sløret for spændende Nexus nyskabelser, mens Apple præsenterede nye iPads, så tynde som aldrig før. Jo, og så skal det nævnes at danskerne atter har fået et par hade/elske serier i form af 1864 og Bankerot. Jeg nåede ikke at se nogen af dem, så jeg har noget til gode, eller hvad det nu hedder, hvis det er noget skrammel.

Denne omgang fredagslinks hiver dig hen til gratis software, der hjælper dig med at holde styr på din tid i diverse projekter, et for mig nyt socialt medie, online hjælp til mange sager samt en tjeneste, der hjælper dig med at skrumpe png-filer.

www.kimai.org: Vores alle sammens Morten fra forummet gav et tip vedrørende tidsregistreringsprogrammet Kimai, som skal installeres på en server. Med dette program kan du styre dine projekter på sekundet!

http://gottcode.org/kapow: I samme åndedrag skal det dog også nævnes, at Morten rent faktisk startede med at nævne programmet Kapow, som hjælper dig med at holde styr – tidsmæssigt – på dine projekter. Kapow kan hentes til Linux, Windows og Mac.

www.papaly.com: Først troede jeg det var en stavefejl, og der skulle stå Paypal. Men den er god nok: Papaly er et nyt såkaldt socialt medie, hvor du gemmer og deler links med vennerne.

www.udemy.com: Et superlækkert sted med masser af online hjælp og instruktionsvideoer til mange spændende sager. Meget af det er helt gratis, men du kan også vælge at købe dig til kvalificeret hjælp. De enkelte kurser får tildelt stjerner efter brugbarhed og nyttighed.

www.tinypng.com: Forlden dag var der en i forummet, som spurgte efter hjælp til programmer, der kunne hjælpe med at indskrænke billeders størrelse, både fysisk og bytemæssigt. TinyPNG kunne være et sted at forsøge. Bemærk dog at tjenesten kun virker på png-filer.

Læs også

1 Comment

  1. Affi

    Jeg blev straks begejstret for https://tinypng.com/, som helt automatisk hjælper mindre erfarne i billedredigering. Jeg prøvede at halvere er skærmskud, som var for stort til upload i et forum, og det klarede tjenesten – uden nævneværdigt tab af kvalitet. Kan klart anbefales videre med et +1. God weekend på nettips.dk.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.