Fem postit fredagslinks

Fem postit fredagslinks

Postit? Hvad mener du? Nåh, jeg skulle have skrevet ordet i 2: post it. Du ved, de hersens gule sedler man kan klistre op hvor som helst og få dårlig samvittighed over, t man også fik syltet den opgave. Og den. Og den. Og den.

At dele ord op i 2 er blevet lidt af en dårlig vane på nettet. Og vanen kommer formentlig af at de har gjort det på engelsk i mange år. Jeg snakker om sammensatte navneord. Søgemaskine optimering. Søgemaskineoptimering. Hvilken version er den rigtige, tror du? Og hedder det auto værksted eller autoværksted?

Sammensatte navneord er jo egentlig ord, som består af 2 eller flere navneord, som har bevæget sig ind i en symbiose til 1 ord. Computer skærm. Computerskærm. På engelsk har man i herrens mange år konsekvent skrevet navneord for sig. Ikke noget med at trække dem sammen. Nix. De bliver skrevet i 2 eller flere ord.

Og det er danskerne såmænd også begyndt på. Og jeg gør det selv. Hvis du skimmer artikler her på Nettips, vil du opdage at jeg ofte deler sammensatte navneord op i 2 ord. Og selv om det er forkert, gør jeg det alligevel. Og hvorfor gør du så det, Allan?

Sammensatte navneord og søgemaskineoptimering

Tja, det handler jo ofte om at jeg gerne vil have at folk læser mine indlæg. De fleste af jer læsere kommer fra Google, søgemaskinen du ved. Hvis folk går i Google, klikker i søgefeltet og skriver: hjemmeside opdatering. Hvordan ville mine hjemmesider så ligge placeret i Googles søgeresultater, hvis jeg havde skrevet hjemmesideopdatering i mine indlæg?

Ikke særligt godt, skulle jeg hilse at sige. Derfor er jeg konsekvent begyndt at skrive mine ord, som jeg formoder at læserne skriver ordene. Faktisk er jeg også begyndt at bruge stavefejl en gang imellem, hvis jeg fornemmer at folk staver bestemte ord forkert. Eller hvis jeg er stolt omkring bestemte ord, men ved at folk skriver andre ord, så retter jeg piben ind.

Et eksempel er computer virusser. Hvis du spørger en overlærer på pension, vil vedkommende bestemt, men foragteligt fnyse, at det hedder ”computer vira”. Virus i flertal = vira. Vil han sige. Og det er helt korrekt. Men i dag kan det altså også hedder virusser. Og hvis jeg mener at folk skriver virusser i Googles søgefelt, er jeg nødt til at skrive ordet på samme måde, hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om at dukke op i søgeresultatet.

Tænk over det i din virksomhed. O kør det sammen på din hjemmeside. Det kan godt være at du føler dig som elinstallatør, men hvis folk skriver el installatør i Google (altså i 2 ord), så skriv det i 2 ord på din hjemmeside. Ikke konsekvent overalt, men hist og pist.

Og så til fredagens links, hvor vi skal se på så spændende ting som

www.christiansmindeminigolf.dk: Hvis du en dag kommer til Sydfyn, bør du tage en tur til skønne Christiansminde, hvor badestranden er helt i top. Det samme er ishuset derude, som netop nu er i færd med at gøre klar til sæsonen, herunder forskønnelse af den spændende minigolfbane. Og så sælger de byens største isvafler til bedste pris!

www.woorank.com: Hos Woorank kan du indtaste webadressen på din hjemmeside og få et overblik over nogle af de ting, som du bør gøre bedre. Hvordan er SEO’en på sitet? Hvordan opfører hjemmesiden sig på smartphones og tablets. Et nyttigt værktøj til søgemaskineoptimering.

www.oldweb.today: Denne her er sjov for it-nørder. Hvordan ville en hjemmeside se ud, hvis den blev vist i en gammel browser fra 1990’erne? Tag for eksempel Jubii.dk. Sådan så Jubii ud i Netscape Navigator for år tilbage.

www.snopes.com: Snopes er et amerikansk magasin på nettet, som handler om … Rygter. Historier. Sladder. Og det der er bedre. Og værre. For eksempel vandrerhistorier.

www.hostelbookers.com: Vandrerhjem hedder også hostels. Og måske er du på vej til storbyferie og håber at du kan finde det bedste vandrerhjem til den bedste pris. Prøv at bruge dette site, som har en oversigt over vandrerhjem i de fleste større byer. Svendborg kan den ikke hjælpe med, men Odense er indekseret. Med et enkelt bed and breakfast sted. Hmmm …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.