Fem liturgiske fredagslinks

Fem liturgiske fredagslinks

Bare fordi sommeren er kommet, behøver det jo ikke at betyde, at vi ikke rører computeren. Så her kommer lidt god sommerunderholdning. Vi sender dig i armene på Michael Palin, dokumenter, koncertoptagelser, ophavsret, gamle film og tv-udsendelser samt online skakspil.

www.palinstravels.co.uk: Mange kender jo nok Michael Palin fra Monty Python, men han har også i en årrække lavet TV og skrevet bøger om rejser. Sidstnævnte rejsebøger kan findes på hans hjemmeside, så man kan læse dem gratis.

http://blog.archive.org/2012/03/27/sharing-works-100000-concert-recordings-for-free: Internet Archive rummer ufattelige mængder af materialer – lydklip, dokumenter, alt muligt. For de musikinteresserede kan det måske være af interesse, at arkivet netop er rundet 100.000 koncertoptagelser med over 5.200 bands.

www.creativecommons.dk/?p=537: Copyrightspørgsmål fylder stadigt mere i hverdagen, når man bruger ting, man finder på internettet. Hvad har man ret til at bruge, og hvad har man ikke? Og hvor finder man de ting, man har brug for, som man må bruge – tekst, billeder, lyd? Og hvad må man mere præcist gøre med dem? Der findes meget lidt på dansk om emnet, men Peter Leth har skrevet bogen Creative Commons for Alle, som fortæller om ophavsret i en lettilgængelig introduktion og peger på de steder, hvor man kan finde gode sager. Bogen er skrevet til lærere og udgivet af Lær IT med støtte fra tipsmidler.

www.dr.dk/Bonanza: DR har en sektion med ældre film og TV-programmer, som nok kan udløse en vis nostalgi…

www.gameknot.com: Gameknot er en hjemmeside, hvor man kan spille skak. Ikke lynskak, men man aftaler en tidsfrist – f.eks. indenfor 3 dage. Man laver så sit træk og venter på modstanderens modtræk. Man opretter et spil, hvor man opgiver, hvilken spillerstyrke man er interesseret i, og så venter man på, at en anden spiller slutter sig til – eller man tager imod udfordringen fra én, der allerede har annonceret et spil.Man kan spille mange spil samtidig, der er indlagt mulighed for at tale sammen i forbindelse med trækkene, og man kan udtrække en afskrift af spillet bagefter. Siden er reklamefinansieret med et let reklameindhold, men man kan som betalende medlem spille uden reklamer, spille på hold og i turneringer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.