Fem isnende fredagslinks

Fem isnende fredagslinks

Hvordan har du det med varmen? Personligt nyder jeg hver en dag med disse varmegrader, og jeg bliver lidt stille, når jeg ved at varmebølgen afbrydes inden så længe af regn, torden og lynild. Måske. Vejret er jo svært at spå om. Det er situationen i verden også. På godt og ondt. Der er alvorlige trusler i nabolandet Norge, mens der skydes fly ned over Ukraine. Israel og Gaza er dybt uenige, hvilket dagligt koster menneskeliv. Børn sulter i Afrika. Så til de mennesker, der går og stønner over varmen, har jeg kun et råd: Kom ind i kampen og sæt pris på din tilværelse. Der er mange, som har det værre end dig. Denne uges fredagslinks sætter pegepilen på emner som Gregorian, søde og lækre sager, epo, hotel-wifi og Twitch, som netop er blevet solgt for en milliard dollars.

www.gregorian.dk: Hjemmeside om musikgruppen Gregorian. Frank Peterson skabte i 1999 projektet Gregorian. Efter i længere tid at have tumlet med ideen om at omskrive kendte sange til mere spirituel og klassisk stil med en lavere beat udkom den første ”rigtige” Gregorian CD, nemlig Masters of Chant I. Musikken i 90’erne havde været præget af techno, rap og lignende, men udsigten til et nyt årtusinde fik mange til at stoppe op og fundere over livet og trenden blev, at mange følte de trængte til at høre en ny slags musik – musik der fylder lytteren med en følelse af fred og harmoni. Og det gør Gregorian’s musik. Gregorian består af 8-10 sangere, et band og 1 sangerinde. Det er blevet til mange koncerter verden over og en stribe af udgivelser af CD’er og DVD’er. Tak til Just for linket.

www.det-sode-liv.dk: Kender du Det Søde Liv i Ollerup på Sydfyn? Her kan du købe alt til fremstilling af slik, is, delikatesser m.m. Der er døgnåbent i shoppen hele sommeren. Butikken er åben torsdag-fredag fra klokken 12.00-17.00 lørdag klokken 9.30-13.00. Er du lækkersulten, så har butikken også Skarø Is. Tak til Susanne for linket.

www.epo.org: Tour de France slutter på søndag og Nibali vinder. Jeg kom til at sætte hjernen i tankespil, og så landede jeg på denne hjemmeside, som ikke har en disse at gøre med cykelsporten. Næ, det handler om patenter, men domænet er lystigt, når man kobler det samme med de tohjulede jernheste.

www.hotelwifitest.com: Hoteller i hele verden er heldigvis blevet flinke til at tilbyde trådløst internet – wifi – til gæsterne. Nogle steder er det gratis, andre steder koster det. På dette site kan du læse om hoteller og om hastighederne på det trådløse netværk. Du kan også teste hastigheden på det wifi, som du sidder på i disse sekunder.

www.twitch.tv: Denne kanal er netop blevet købt af Google for en milliard dollars. Meningen er tilsyneladende, at Google ønsker at koble Twitch sammen med YouTube, idet Twitch er en slags videokanal for gamere, altså det hersens folkefærd, der sætter pris på et godt computerspil. Men fem milliarder kroner…

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.