Ferietid er lig med booking af hoteller i hele verden. Mange af os kender sikkert til den fornemmelse, som fortæller én, at det begynder at blive uoverskueligt, hvis man skal bruge et hotel i en fremmed by. Det bedste er naturligvis, hvis man kender nogen, som har været i den pågældende by, og som måske kan anbefale et hotel.
Det næst bedste er at spørge ude i netværkene, om nogen kan være behjælpelige med at finde et godt sted at overnatte. Starks dukker et nyt spørgsmål op: hvilke krav stiller du til et godt hotel? Hvad skal hotellet opfylde, og betyder beliggenheden noget for din oplevelse? Skal hotellet have egen restaurant og reception, og kan du eventuelt leve med toilet og bad på gangen.
Vi er vidt forskellige som mennesker, og det er derfor befriende at man finder de fleste hoteller på internettet. Man klikker sig ind på hotellets hjemmeside, hvor man finder alskens oplysninger om faciliteterne, og er man rigtig heldig kan man måske endda se billeder i et galleri. Er der tale om et selvsikkert hotel, linkes der til en Facebook-side, hvor man kan læse anbefalinger fra andre gæster.
Store hotel aktører
Søgning på nettet er i høj grad baseret på Google, men lige når det handler om booking af hoteller, er der nogle store aktører på banen. Her tænker jeg i første omgang på www.booking.com og www.hotels.com, som er nogle af de sites, der har været længst tid på markedet. www.trivago.com skulle også være en udmærket kilde til at finde det rette hotel.
Foretrækker man andre kanaler, kan det være at man skal klikke ind på www.airbnb.com, hvor man både finder hoteller samt private værelser og lejligheder, som kan bookes for en enkelt eller flere nætter. Da fruen og jeg tog til Rom sidste år, bookede vi en lejlighed igennem AirBnB, og det virkede glimrende. Lejligheden manglede dog toiletpapir, og internettet virkede ikke. Var dette sket på et hotel, var der blevet rettet op på de 2 mangler øjeblikkeligt.
Hotel søgning i Google
Man kan naturligvis også stadig vælge at sætte sin lid til Google. Googles hotelsøgning er blevet forbedret de senere år, og i dag får du en mængde informationer, når du for eksempel googler ”hotel i Svendborg”. Du kan således vælge hvornår du ankommer til hotellet og hvornår du stempler ud. Desuden kan du angive en minimums- og en maksimumspris. Det er ret nyt i den danske Google søgning.
Den konkrete søgning efter et hotel i Svendborg gav mig 36 muligheder at kigge igennem. Jeg klikkede på hyggelige www.hotelaeroe.dk, som ligger lige ved Ærø-færgerne. Google tilbyder nu hjælp med at booke et værelse. Det sker via den store, blå knap, som hurtigt sender dig videre til booking-portaler á la Bookin, Hotels og Expedia.
Desuden giver Google nyttige oplysninger om wifi, kæledyr, parkering, vaskeri, restaurant og meget mere. Hotellets tidligere beboere har desuden mulighed for at give Hotel Ærø en bedømmelse i form af stjerner. Det er en måde at give ”thumbs up” på.
Google forsøger med andre ord at gøre livet nemmere for os, som er ude efter et godt sted at overnatte. Brug nettet hvis du er i tvivl, men endnu bedre: spørg dine venner først. Måske kender de det helt rette og listige sted, som passer perfekt på dig og dine.