Fem griffenfeldske fredagslinks

Fem griffenfeldske fredagslinks

Fredag er ensbetydende med smart fridag. I hvert fald for mit vedkommende. Jeg tilstræber altid at holde fri om lørdagen. Mange søndage bliver brugt til forberedelse af undervisning. Eller rettere: det blev søndagen en gang brugt til. I dag har man et undervisningssystem, hvor vi skal forberede os på skolen.

Det er der fordele ved. Og ulemper. Nu skal mine fredagslinks ikke udvikle sig til at blive fagpolitiske, men da mange af læserne herinde enten har børn eller børnebørn i det danske skolesystem (på alle niveauer), så tænk hele tiden på, at kvaliteten i undervisningen ikke kommer af sig selv.

Det gør succes sjældent. Succes er ofte noget man skal kæmpe sig til. Tit via træning, træning og atter træning. De danske fodbolddrenge træner hver dag, men måske udebliver drømmen om en plads på det danske fodboldlandshold. Pyt. Anerkendelsen fra DBU til fodboldmænd på landshold er svær at få øje på. Måske skal målmanden have mindre end målscoreren. Måske skal backen med tendens til skæve tilbagelægninger have mindre end midtbanespilleren, som til gengæld ofte ser rødt.

Differentiering er svært – og så er vi tilbage ved skolen igen. At undervise i matematik i 5. klasse er ikke bare noget man lige gør, og selv om at 2 plus 2 stadig er 4, så kan en undervisning ikke bare gentages fra dag til dag – år til år – for i lokalet sidder levende mennesker, og de er forskellige fra dag til dag.

Billige flybilletter, SEO og quiz via Google Maps

Denne fredag byder på fredaglinks, som handler om danske domæner, sjov quiz med Google Maps, SEO på dansk, en udenlandsk blog om spændende emner samt billige flybilletter og flyrejser.

http://smartypins.withgoogle.com: Denne her ser egentlig meget sjov ud. Og der er dømt læring til folket. Godt nok på engelsk, men alligevel. Du kan vælge en quiz i forskellige kategorier, hvor du herefter ud fra de givne spørgsmål skal placere ”ballonen” på det sted, som du mener er det rette svar. Jeg forsøgte med en sportsquiz. Det var jeg ikke ret god til.

www.seonaut.dk: SEO står for Search Engine Optimization, altså søgemaskineoptimering på dansk. Der findes et hav af websites, som handler om SEO, og jeg finder emnet yderst interessant. At producere en website betyder også at den skal optimeres, hvis den op at ligge på side 1 eller 2 i Google. Men hvordan optimerer man et website. SEOnaut er et dansk websted, hvor Peter giver mange gode tips og tricks. SEOnaut anbefales varmt.

www.elitedaily.com: Ja, vi skal jo lige have en blog med også. Denne gang er det atter en engelsksproglig hjemmeside, som handler om lidt af hvert. Jeg kan ikke gennemskue, hvem der står bag, men indholdet er mangfoldigt. Dating, kvinder, penge, sport og humor. Bliver det bedre?

www.skiplagged.com: Er du på jagt efter de billige flybilletter? Billige flyrejser kan de fleste af os jo godt bruge, og Skiplagged er sådan et sted, hvor du kan søge efter billige flybilletter. Den finder rejser fra hele verden, og den opdager endda at du sidder i Danmark og præsenterer danske priser for dig. Rart med et modspil til Momondo.

www.dk-hostmaster.dk: På falderebet skal der lyde lidt trøst til DK Hostmaster, Danmarks domæne politi. DK Hostmaster er tilsyneladende ude på dybt vand, for deres små områder har været ude af drift i et par uger nu. Næsten. Det betyder at hvis du skal flytte webhotel, eller hvis du vil overdrage et domæne til en anden, har det åbenbart lange udsigter. Herfra skal der lyde et ”det skal nok gå”, og vi glæder os til at I er oppe i gear igen.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.