Fem globale fredagslinks

Fem globale fredagslinks

Vi kommer lidt rundt på nettet med denne runde af fredagslinks. Vi starter i hjemlandet, men cirklerne spredes…

http://oversaetteren.blogspot.com – Oversætteren er en dansk hjemmeside, hvor en række litterære oversættere skriver om deres forhold til værkerne, forfatterne, oversættelsesvidenskaben selv og hvad det betyder for den måde et værk bliver modtaget i Danmark.

http://oswd.org/ – Open Source Web Design er en hjemmeside med en masse designeksempler, hvis man har svært ved at finde inspiration til sin næste side – farver, opsætning, grafik, stylesheets og så videre. De viste skabeloner kan downloades direkte til videre brug.

http://theleagueofmoveabletype.com – The League of Movable Type er et projekt, hvor professionelle skrifttypedesignere arbejder på at tilbyde frit anvendelige skrifttyper af høj kvalitet. Der er ikke så mange forskellige, men de, der er, findes både i versioner til print og til
at anvende på sine hjemmesider som indlejrede skrifttyper.

http://curatorscode.org – Curators’ Code er et lidt sjovt projekt, hvor man ønsker at promovere to Unicode-tegn som en genkendelig form for kildeangivelse udfra den måde, som vi finder links hos hinanden, nemlig ét tegn til at vise, hvor man har et citat, et billede eller andet fra – og et andet tegn til at angive, hvem der har gjort én opmærksom på, at materialet findes. Man kan spørge sig selv, om det har gode odds for at fænge – men det er da en interessant idé.

http://fakescience.tumblr.com – Fake Science er en side, hvor man med klassiske billeder laver videnskabelige påstande af… tvivlsom karakter. Det er nok bedst at se det som underholdning.

Tak til Morten for disse herlige fredagslinks. Har du lyst til at være ugens fredagslinksgæsteblogger, så send en besked til den progressive redaktion

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.