Fem evindelige fredagslinks

Fem evindelige fredagslinks

I går aftes var jeg i Svendborg Teater for at se forestillingen Joel og John. Eller hedder den John og Joel? Nå, men det var jeg altså, og jeg gik opløftet derfra. Forestillingen handler om det enestående musikalske univers, som Billy Joel og Elton John har beriget os med igennem tiden.

 

Fra jeg var helt lille, lyttede jeg meget til Elton John, og min første single (som jeg fik i julegave) var Goodbye Yellow Brick Road af Elton John. Den blev spillet mange gange på rejsegrammofonen. Der var også Your Song, Candle in the Wind og mange andre.

Da jeg blev nogle år ældre, sad Elsnab, Frost, Kofoed, jeg og de andre og lyttede til meget andet. Blandt andet Billy Joels Say Goodbye to Hollywood. Og så indrømmer jeg at jeg faktisk har sagt goodbye til de to musikere.

I går blev det til Hello igen. Når dette er publiceret, vil jeg hoppe ind i Spotify og skabe min personlige favorit playliste med de to. Lige nu spiller noget helt andet: danske De Underjordiske med et nummer, der hedder Trold.

Og trold op af en æske! Sådan kan man jo godt sige, at Brügge var over for de danske fodbold i den europæiske liga. Sikke da nogle lussinger de fik uddelt, senest til Aalborgs stolthed. Skal jeg slutte af med stolthed, må det være over at en masse danske lærere i disse minutter indstilles til Politikens Undervisningspris.

De danske skolelærere gør en forskel, og uden dem ville dine brødre, søstre, børn og børnebørn stå med en rigtig laset hat i hånden. I stedet for at mistro lærerne og mene, at de ikke laver nok for pengene, skulle man i stedet anerkende deres indsats, når de står i klasselokalet over for Line og Christoffer, som dels ikke har lavet deres lektier, som har fået for vane at sige Fuck, som ikke gider at slæbe madpakke med og som igen i går kom for sent i seng, fordi deres forældre ikke orkede at bidrage med opdragelse – eller dannelse som det også kaldes.

Fredagens links peger på så specielle emner som SEO, blogging, plakater med citater, farvekoder til webdesignere samt top 10 lister.

www.bloggingwizard.com: Hvis du er til blogging, bør du lige standse op ved Blogging Wizard, som er en lækker kilde, fyldt med tips og tricks til den moderne blogger. Tjek deres Tools og ikke mindst deres guides, hvor du blandt andet kan læse om ”must haves” inden for plugins til WordPress.

www.quotescover.com: Kender du disse smarte plakater på Facebook, hvor en klog person siger et godt citat? De florerer populært rundt på de sociale medier, hvor folk deler disse sager på vildeste vis. Plakaterne kan du for eksempel skabe hos Quotes Cover. Du finder et citat, udvælger hvad citatet skal bruges til og sætter eventuelt et billede ind som baggrund. Det gjorde jeg med denne fredags illustration, og det tog under 5 minutter.

www.pictaculous.com: Et nyttigt tip til folk, som sidder og roder med hjemmesider. Hvilken farve skal de vælge? Her får du svaret. Upload et billede som du vil bruge og straks får du 5 forslag til farver, som du roligt kan designe videre med.

www.listverse.com: Endnu et amerikansk magasin på nettet, hvor du bestemt ikke bliver dummere af at opholde dig. Her finder du masser af historier. Dagens overskrifter fortæller blandt andet om hvordan regeringer og statsmagter anvender de moderne medier, eller læs om 10 store mysterier, som endnu ikke er opklaret. Læs mange flere spændende top 10 lister.

www.seomofo.com: Og slutteligt et tip til folk, som synes at SEO (søgemaskineoptimering) er spændende. Her kan du for eksempel læse en ret interessant teori: at hvis din TITLE er mere end 12 ord, kan du være på spanden! Og så handler det formentlig om hvor mange pixels din TITLE fylder i bredden.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.