Fem britiske fredagslinks

Fem britiske fredagslinks

Svingdøren hamrer derud ad rundt omkring. Folk står i kø ved håndvasken, og den ene ved ikke, hvad den anden siger eller tænker. Sådan er der jo så meget, når det handler om beslutninger på højt niveau. Men mange er parate til at passe så meget på sig selv, at de glemmer at tænke sig om eller værre: de glemmer begrebet næstekærlighed. Somme tider glemmer man, at der er et andet menneske i den anden ende.

Omvendt er det en god skik, at man husker at sætte navn på, når man takker en person for et eller andet. I det hele taget er det stærkt at kunne huske navnene på de personer, som man møder i sin hverdag. Når man kan huske navnet på en person, kan de føle sig en smule ”særlige”.

Så i stedet for at sige ”Tak”, er det en gode ide at sige ”Tak, Allan” (eller hvem det nu er som du gerne vil takke). Det gælder fx også hvis du møder en person i gågaden. I stedet for at sige ”Hvordan går det”, kan du med fordel sige ”Hvordan går det, Peter”. At sætte et navn på kan lyde banalt, men det betyder mere end du tror.

Godt gået, Henriette

Jeg sætter det som en af mine fornemste opgaver, når jeg underviser. Den første time bruger jeg på at introducere mig selv – og kursisterne får lov at introducere sig selv. Og jeg bestræber mig altid på at lære deres navne inden for de første 60 minutter. Man kan gøre det på forskellige måder. Jeg bruger følgende taktik:

Hver kursist præsenterer sig selv: navn, by, erhverv og måske en privat ting som hobby eller lignende. Mens kursisten præsenterer sig selv, noterer jeg – på et stykke papir og med kuglepen – stikord for kursisten. Jeg gør meget for at holde øjenkontakt med kursisten under præsentationen.

Når alle kursister har præsenteret sig selv, beder jeg dem ofte om at udføre en lille opgave individuelt. Mens de løser opgaven, suser jeg lokalet rundt virtuelt, hvor jeg fokuserer på kursisterne enkeltvis og forsøger at genkalde mig deres navn, by, job og så videre.

Til sidst i første time hører jeg hvordan kursisterne løste den første opgave. Når de enkeltvis præsenterer deres løsning, roser jeg altid og siger ”Godt gået, Henriette”. Hvis vedkommende ikke hedder Henriette, vil hun – med et smil – korrigere mig og så husker jeg hendes navn langt bedre fremadrettet. Hvis hun hedder Henriette, vil både hun og de andre kursister være rimeligt imponeret over, at jeg kunne hendes navn. Og sådan gør jeg hele vejen rundt.

I dag er det så fredag, og vi skal kigge en tur ud på nettet. I dag fokuserer vi på en lille historisk quiz, Boris, en gammeldags søgemaskine, klokken samt it-nyheder.

https://wiby.me: En old school søgemaskine.

https://wikitrivia.tomjwatson.com: Er du skarp udi historiske begivenheder? Så prøv denne finurlige konkurrence, hvor du skal placere 7 kort korrekt på en tidslinje.

https://www.worldtimebuddy.com Hvad er klokken her, der og alle vegne?

https://www.slashgear.com: Nyhedssite på engelsk for nørder og andre ligesindede.

https://www.boris-johnson.org.uk: Vi ses, Boris.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.