Fem berlinske fredagslinks

Fem berlinske fredagslinks

Hvilken uge. Mens nogle danskere har haft lidt af et usselt efterårsvejr, har fruen og jeg nydt nogle helt enestående dejlige dage i Berlin. Du ved, den tyske hovedstad. Derfor må denne uges fredagslinks naturligvis inkludere tyske links, som du kan hive frem hvis du skal på ferie eller nyde nogle forlængede dage i Berlin.

Men nu skal det jo ikke blive alt for alvorligt. Berlin er jo fyldt med historiske, kulturelle og andre spændende tilbud, så fruen og jeg vil hellere give links til de steder, som du måske ikke havde regnet med. Spisested. Teater. Tøjbutik. Pladebutik. Du ved, den slags.

Vi boede i en dejlig lejlighed i Wilmersdorf, et kvarters gang fra Kurfürstendamm – også kaldet KuDamm. Her kan du købe alt mellem himmel og jord. Især hvis du har penge nok. Det er edermame lidt af nogle ekstravagante priser de driver i Chanel, Hugo Boss og Porsche. Til gengæld er deres BMW’er for labre.

Berlin er en fantastisk hovedstad, og det tager blot få timer at køre til den i automobil fra Danmark. Hvis du ikke har været i Berlin før, så får det gjort. Af sted. Derudad. Beer ist gut. Life is good.

Her får du fem fredagslinks med fokus på Berlin. Vi sender dig videre til en dejlig tapasbar, en glimrende pladebutik, en ikke-kæde tøjbutik for kvinder, en japansk kædebutik med kæmpeudvalg til billige penge samt et dejligt teater. Og det sker altså i Berlin, meine Damen und Herren.

www.atame-tapasbar.de: Hjemmesiden er ikke noget at råbe hurra for, men det er maden, drikkelsen og betjeningen. Atame er den lækreste og hyggeligste tapasbar i Berlin jeg har besøgt uden for Spanien (kan man skrive sådan?). Og det sker tæt på Fernsehturm.

www.kulturkaufhaus.de: Er du på udkig efter nye musikudgivelser på vinyl? Altså du ved, de dersens LP’er. Så besøg denne enorme butik (desværre ikke fyldt med LP’er), hvis sortiment er enormt, især med henblik på bøger. Deres LP samling er ok. Og det sker i Friedrichstrasse, tæt på Checkpoint Charlie.

www.wtgfeelgoodfashion.eu: Efter et besøg i en pladebutik måtte vi naturligvis i en tøjbutik. Fruen faldt over Who’s That Girl, som egentlig er et belgisk koncept. Vi fandt butikken i Hackesche Höfe, og udvalget er efter sigende smart, labert og til fair priser. Og det sker tæt på AlexanderPlatz.

www.uniqlo.com: Nu ved jeg ikke om det skal udtales (Uniklo) eller (Uni Klo), men hvis det er det sidste, så betyder Klo vist nok også lokum på tysk. Så galt er det dog ikke. Gå ind i butikken og find en masse tøj til meget lave priser. Japansk koncept. Og det er tæt på KuDamm.

www.stage-entertainment.de: Hvis I skal ud en aften og opleve en god musical sat op på moderne vis, så overvej en tur i teatret Stage Theater. Her oplevede vi en musical, der handler om Udo Lindenbergs kærlighedseventyr på den anden side af jerntæppet i 1983. Og det er tæt på Potsdamer Platz.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.