Fem anvisende fredagslinks

Fem anvisende fredagslinks

Stormen som ramte Danmark i sidste uge – i form af selveste Dagmar og Egon – er vendt tilbage med et stk afkom. Mens jeg skriver disse linjer, hujer en storm uden for mit vindue, og selv om vi ikke er i Egon-styrke, kan det godt mærkes. Bare man dog var vindmølleejer.

Der er blæst omkring os, også i den virkelige verden, hvor blæst og storm sagtens kan bruges symbolsk for nogle af de emner, der præger tiden. Terror. En frygtelig kendsgerning, som vi mennesker åbenbart skal til at leve næsten side om side med. Vi risikerer snart at bo dør om dør med ekstremister, der blander religion sammen med umenneskelighed. I mit hus er alle religioner velkomne.

Der er også en anelse vind inden for de pædagogiske studier, hvor unge studerende bruger timer på at skrive den ene opgave efter den anden. Herefter skal disse opgaver sendes til en ansvarlig lærer. Som ikke retter opgaverne! Fjollet, ikke? Tænk at man beder veltænkende mennesker om at skrive dybdegående og fyldestgørende opgaver, og så får de ikke feedback på arbejdet. Gad vide hvad selveste Hattie siger til det. Hattie? Jo, det er ham, som har skabt hype omkring synlig læring.

Synlighed i Google

Synlighed er en vigtig del i den verden, hvor jeg boltrer mig. Google. Hvis dit website ikke er synligt i Google, er det så som så med værdien af sitet. Derfor skal du huske at få optimeret hjemmesiden, så den følger med strømmen, når den strenge Google-robot eksaminerer dit indhold. Google robotterne læser nemlig dine sider – til forskel for underviserne på de pædagogiske seminarier.

Dagens fredagslinks går udelukkende til danske sider. Det er på tide, at vi hyper danske websites noget mere. Derfor handler dagens links om test af software, blik, isterninger, strikketing samt danske håndlavede møbler i træ.

www.strikkekurv.dk: Her er der tale om en flittig Nettips’ers flittige kone, som flittigt strikker løs. ”Mor drikker – mor drikker en drøje til mig”.

www.ice-cube.dk: Bojsen, er du blevet vanvittig? Isterninger midt om vinteren? Skal der være fest, har du helt sikkert brug for friske isterninger.

www.woodnwonder.com: Til trods for en meget amerikansk klingende webadresse er Woodnwonder dansk kvalitet. Det handler om specialdesignede møbler. I træ! Håndlavet!

www.jesblik.dk: En enkelt side plus et galleri. Det er hvad Jes Jensen fra Odense byder på. Indholdet handler om blik. Zink. Aluminium. Kobber. Tagrender. Nedløb. Kviste. Tårne. Bum.

www.dstb.dk: Vi runder af med en flok nørder, som godt kan lide at teste software. DSTB står for Danish Software Testing Board. Sådan. Det er en forening, stiftet i 2009. Hmmm… Det ser bestemt en anelse nørdet ud.

www.traepillegrossisten.dk: Hey! Det bliver hamrende koldt de næste dage. Husk at købe træbriketter og træpiller. Brrrr….

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.