Fem anseelige fredagslinks

Fem anseelige fredagslinks

Godt nytår, kære læser. Den værste raketstorm har lagt sig, og en anden mere naturlig blæst har overtaget store dele af Danmark. Hold på hat og briller. I dag bringer vi årets første fredagslinks, og vi håber at du allerede nu har lyst til at dele nogle af disse fredagslinks med dine netvenner. Allerhelst ser vi at du deler Nettips med resten af befolkningen, men det er en anden sag.

2015 er et år, som lig alle andre år helt sikkert vil byde på nye opfindelser og websites. Jeg skal ikke forsøge at kloge mig på det teknologiske område, men jeg er ret sikker på, at mange flere af os snart vil rende rundt med en teknologisk dims et eller andet sted på kroppen. Det kan være et armbånd. Et ur. En halskæde. Med sådan en gadget er du i stand til at tjekke dine mails, SMS og kalenderaftaler samt en masse andet ligegyldigt.

Disse såkaldte wearables vinder frem i befolkningen, og det bliver vældig interessant at se om du og jeg hopper med på moden. Jeg gætter også på, at der vil ske noget på tv området. Mange af os er trætte af tv pakker, hvor vi betaler en hulens masse penge for stationer, som vi aldrig ser.  Der er ganske enkelt alt for mange discount kanaler med reklameblokke en masse i disse pakker. Lad os få mulighed for at købe de kanaler som vi rent faktisk ser, og skrot så alle de kanaler, som ingen ser alligevel.

På internettet vil vi formentlig også se en udvikling, der går på mere indhold og mindre blinkstøj. Vi er ved at være modne til at læse indhold på skærmen, og jeg gætter på, at meget indhold ikke længere partout skal pakkes ind i blinkende lygter og mærkværdig grafik. Keep it simple, stupid.

Vi lægger ud med fem fredagslinks, som inviterer dig lidt indenfor i nogle af de emner, jeg berørte på linjerne ovenfor. Kom i nærheden af hænder, gratis videofilm, drengerøvsmagasin, tifingersystem og masser af gratis programmer.

www.ovguide.com: Endnu en tv kanal på internettet. Det har intet med YouTube at gøre. Den hedder OV Guide, er formentlig amerikansk. På OV Guide kan du se videofilm og fine videoklip, og bemærk at du blandt andet kan se komplette (B) film helt gratis.

www.uncrate.com: Uncrate er et amerikansk magasin med fokus på mode, bolig, personlig pleje, gadgets, biler og den slags. Måske lidt af et drengerøvsmagasin. Uncrate blev placeret på Time Magazines Top 50 liste over årets bedste hjemmesider i 2012.

www.onetinyhand.com: Denne hjemmeside handler om hånden, og hvad den kan bruges til. Billeder af hænder. Tegninger af hænder. Kendte mennesker og hænder. Smartphones og hænder. Mennesker der klapper med deres hænder. Folk der bruger deres hænder. Hmmm …

www.keybr.com: Bruger du to fingersystemet ligesom jeg, når du skriver på tastaturet? Jeg har aldrig fået lært tifingersystemet og kommer næppe heller til det. På denne hjemmeside kan du lære at skrive løs, ganske vist på et udenlandsk tastatur uden æ, ø og å. Argh! Jeg er allerede væk.

www.oldversion.com: Oldversion har jeg vist tidligere nævnt, men gode websites fortjener ekstra opmærksomhed. På Oldversion kan du finde tidligere versioner af programmer, og selv om man altid skal være varsom med at bruge gamle programversioner, så kan du være heldig at finde en udgået, men gratis version af et købeprogram. Du finder utilities, sikkerhedsprogrammer, Office, FTP, billedprogrammer, internetprogrammer, multimediesoftware, fildeling og meget mere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.