Farver i sort hvid billeder

Farver i sort hvid billeder

Det kan være en ganske fed og lækker effekt at gøre nogle digitale billeder sort hvide. Nogle gange giver de sort hvide nuancer mere spillerum til billederne, og det kan loigefrem være en befrielse at slippe for bombastiske farver. Vi er jo omgivet af et sandt farvespektrum dagligt, og derfor kan det være en lise for sjælen med lidt farvefrit område. Således også i det digitale fotoalbum. Det giver som regel en god effekt at slippe et enkelt eller tre sort hvide billeder ind i albummet for at bryde rytmen. Men det kan også være en lækker effekt med er farvet område i et sort hvidt billede. Forvirret?

Forestil dig at du har et totalt fedt billede af en tyrefægter (bemærk at jeg er modstander af tyrefægtning). På billedet ses tyrefægteren foran tyren, og i hånden har han et klæde. Kunne det ikke være befriende for billedet, om man kunne se farven på klædet? Det er jo formentlig rødt. Men hvordan gør man, hvis man ønsker at et område i det sort hvide billede skal være i farver? Jo, man starter et billedprogram og foretager handlingen dér – eller man downloader det gratis billedprogram Tintii. Det magter nemlig opgaven. Og det er pærelet.

Du downloader lige omkring 7 MB, installerer Tintii og sætter programmet i gang. Herefter åbner du et foto, og straks vil du se i programmets højre område, at billedet er inddelt i små områder. Bemærk at billedet pr automatik er konverteret til sort hvid. Du kan skrue ned for diverse indstillinger for de farvede områder, fx farvestyrke og lysstyrke. Det er helt klart en mangelvare i Tintii at man ikke selv kan markere et område i billedet og herefter give det farve. Her må man ty til et bedre billedbehandlingsprogram. Personligt anvender jeg IrfanView eller Photoshop, hvis jeg skal lege med billeder, men Tintii kan være et alternativ til folk, der skal klare paragrafferne i et snuptag uden de store, kræsne krav.

http://sourceforge.net/projects/tint/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.