Fantastisk billedprogram er gratis

Fantastisk billedprogram er gratis

Er du en garvet Photoshop-person, eller brillerer du i programmer som Fireworks eller Paint Shop Pro, så er dette program sandsynligvis ikke noget for dig. Hvis du derimod er ny udi at lege med billeder og redigere dem til storslåede værker, så kan du meget vel begynde med gratisprogrammet Photofiltre, inden du spenderer adskillige tusinde kroner på et betalingsprogram á la tre ovennævnte.

Navnet på det pragtfulde værktøj, som får æresplads i denne artikel, hedder Photofiltre. Programmet er gratis for privatpersoner og ikke-kommercielt brug, og det i sig selv er jo ret prisværdigt. Photofiltre er et glimrende billedbehandlingsprogram, som du kan få meget glæde ud af, når du har lært at anvende mange af de funktioner og filtre, som er indbygget i programmet.

Når du arbejder med billeder, er det vigtigt at de rette værktøjslinier og kommandoer er lige ved hånde. Sådan er det med Photofiltre, og efter en times research i programmet følte jeg mig rimelig fortrolig med programmet. Ikonerne er fortællende og når du har vænnet dig til en vis arbejdsrytme, er jeg sikker på, at du finder programmet særdeles godt. Du kan nemlig virkelig få mange særprægede detaljer ud af dine billeder, når du starter op i Photofiltre – og det er ikke svært.

Suveræne og gratis plugins
En af de helt fine detaljer ved programmet er desuden alle de gratis plug-ins (ekstra programmer og filtre), som man kan downloade på siden. Disse plug-ins kan skabe de mest fantastiske effekter i billederne, og det er vel at mærke inkarnerede brugere af Photofiltre, der står bag de fleste af disse plug-ins. Med et snuptag kan du skabe spejleffekter, fjerne overflødig “pixel-støj” og meget, meget andet via de gratis plug-ins.

På hjemmesiden bør du ikke snyde dig selv for galleriet, der indeholder nogle af de kunstværker, som brugere af Photofiltre har lagt ud til fri beskuelse. Hjemmesiden indeholder desuden en række “tutorials”, der viser hvordan du foretager forskellige handlinger i programmet. De er absolut værd at kigge en ekstra gang på. Er du i tvivl om brug af programmet, anbefaler jeg et kig i forummet. Ganske vist er ophavsmanden franskmand, men hvis du ikke er en ørn til fransk, er der hjælp på engelsk i sigte. Photofiltre er desuden oversat til dansk af Digitalmagasinet. Oversættelsesfilen hentes på deres hjemmeside, hvor du får anvist, hvordan du fikser denne procedure.

Photofiltre er på rekordtid blevet et af mine yndlingsprogrammer, idet det ikke kræver en ingeniøruddannelse at finde ud af billedbehandling.
Måske får du samme oplevelse.

http://photofiltre.free.fr/

www.photofiltre.com

Husk vores gratis nyhedsbrev!

* Din mailadresse:
 
Email marketing by MailPlatform.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.