Facebook: tips og tricks

Facebook: tips og tricks

Facebook rundede for nyligt medlem nummer 300 millioner. 300 millioner. Pænt mange mennesker lever en del af deres åndelige tilværelse på internettet, og når så mange mennesker slår deres folder på Facebook, må der være noget om værdien af sitet. Facebook er jo sådan en slags elske-hade hjemmeside, hvor man enten er pro eller contra. Nuvel, succesen er til at få øje på, og her serverer vi en række gode tips til Bogens muligheder. Til modstandere af Facebook henviser vi til kryds og tværsen herunder.

Nemmere login
En af de helt nye finesser i Facebook er muligheden for at “tagge” venner i din status. Det betyder at du nu kan rette dine små status-beskeder direkte til udvalgte venner, mens andre naturligvis sagtens kan følge med. Hvis man indtaster et snabel-a og derefter navnet på den ven, som man ønsker skal nævnes på speciel måde, vil navnet på personen optræde som et hyperlink i din status. Herved kan folk nemt og hurtigt klikke sig videre til vennens profil på Facebook.

Det er blevet endnu nemmere at logge på Facebook. Tidligere skulle man indtaste e-mailadresse og password for at logge ind, men i dag kan man nøjes med at indtaste brugernavn og password, hvis man altså har oprettet sit eget brugernavn på Facebook. Detaljen med brugernavn gør det lettere at logge ind fra eksempelvis mobiltelefoner, hvor så få klik som muligt er en bekvem situation. Hvis du ikke har oprettet dit personlige brugernavn på Facebook, gør du det på Facebook.com/username.

Bloker for chat
En af de meget populære funktioner i Facebook er chat-muligheden. Hvis vennerne er på Facebook samtidig med dig, er det supersmart at snuppe en chat med dem. Det er nemmere end at skrive en mail, og man får svar med det samme. Det kan dog være lidt belastende, hvis en ven pludselig henvender sig til dig, og du ikke føler du har tiden til en snak. Det samme er gældende, hvis du ikke har lyst til at chatte med visse venner. Her er det nu muligt at afskære udvalgte venner fra din chatliste. Du opretter en liste og placerer disse venner deri. Herefter åbner du chatvinduet i Facebook, finder den pågældende liste og klikker på den grønne knap til højre for listens navn. Dermed er du “offline” i forhold til denne listes medlemmer.

At værne om privatlivet er lige så vigtigt på Facebook, som det er det i virkeligheden. Det er jo langt fra sikkert, at din chef behøver at vide, hvad du foretager dig på Facebook, især hvis det foregår i arbejdstiden. Her er løsningen også, at du opretter en liste og inkluderer chefen og kollegerne. Derefter er det en smal sag at sætte begrænsninger på listen. Du kan for eksempel bestemme, at denne udvalgte gruppe af venner ikke skal kunne se, når du opdaterer din status, og hvis du har på fornemmelsen at de ikke vil bryde sig om billederne fra weekendens udskejelser, kan disse ligeledes afspærres for listen.
Og som sidste fif skal blot lyde, at du gør klogest i at undlade at skrive eller gøre andre ting på Facebook, som du bestemt ikke ønsker andre skal se. Facebook har åbent døgnet rundt, og 600 millioner øjne ser mere end man umiddelbart tror.

Om Facebook

  • Etableret i 2004
  • Omkring 1.000 ansatte
  • Det er gratis at oprette en profil og bruge Facebook
  • Facebook har rundet 300 millioner medlemmer
  • Det anslås at cirka to millioner danskere har en profil
  • Der ligger over ti milliarder fotos på Facebook
  • Facebook ejer rettighederne til de ting man lægger på sitet
  • Dansk politi råder betjente til at fjerne personlige informationer fra deres profil
  • Billeder af ammende mødre fjernes uden varsel
  • Et firma kan skaffe dig op til 5.000 nye venner – mod betaling

www.facebook.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.