Facebook på en ny måde

Facebook på en ny måde

Vi der er på Facebook har efterhånden vænnet os til, at udseendet er som udseendet nu engang er, når det handler om brugerfladen på Facebook. Du får ikke de store muligheder for individuel prægning af Facebook, og det er der efter min mening både fordele og ulemper ved.

Nok om det, for nu har jeg fået en ny måde at tjekke min Facebook på. Det sker i min Google Chrome browser via en udvidelse, der hedder NewGenBook. Det er en gratis tilføjelse, der kan hentes til Google Chrome i en rimelig stabil version og til Firefox i en mere usikker udgave. Denne udvidelse er med til at servere Facebook på en anderledes og måske langt mere indbydende måde.

Først og fremmest får du en Facebook uden reklamer. Faktisk er jeg begyndt at blive småtræt af den måde, som Facebook anvender deres reklamer på. Det er snart svært at vurdere om vennerne virkelig anbefaler en kradsetræ til urimelige katte, eller om Facebook blot misbruger vennernes navne i reklamerne. Derfor skal NewGenBook have et plus i karakterbogen fra start af. Ellers vil du formentlig hurtigt opdage, at din venstremenu er blevet meget mere overskuelig. Du har fået 4 knapper, der blandt andet viser dig nyheder og begivenheder, og så er der hurtige genveje til billeder og beskeder. I venstremenuen finder du også smutveje til dine sider og grupper, og det hele er bygget op i et lækkert design med læsevenlige skrifttyper.

Skjul venstremenuen
Højremenuen ligner den gode gamle højremenu, men som sagt uden reklamer. Du kan holde musen henover vennernes opdateringer, spilaktivitet, fotouploads og meget mere, hvorefter du får uddybende kommentarer om aktiviteterne. Du kan naturligvis også starte chat med vennerne samt foretage en søgning efter en god ven i søgefeltet nederst til højre. Der hvor det hele som regel sker – i midterfeltet – får du nu et meget læsevenligt område, hvor du relativt nemt får overblik over vennernes gøren og laden. Du kan selvsagt like og kommentere som du plejer, og hvis du synes at midterfeltet skal udvides, kan du klikke på de 3 vandrette streger øverst til venstre. Herved skjules venstremenuen.

Som sagt virker NewGenBook til Google Chrome og Firefox, men også til Opera og Safari. Desuden skulle der være en version til iPhone på trapperne, og det forstår man godt, når man bruger udvidelsen i Google Chrome. Her ses det nemlig med tydelighed, at udviklerne har forsøgt at skabe en pæn, mobil version af Facebook.
Udvidelsen virker på den måde, at du installerer den hvorefter du blot logger på Facebook som du plejer. Så vil du straks bemærke forskellen.

www.thinqtek.com/newgenbook/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.