Få koncerten med hjem

Få koncerten med hjem

Mange af os kender følelsen: man har netop overværet en fantastisk musikalsk koncert og ville ønske at man kunne gense eller genhøre det hele. Sådan er virkeligheden desværre ikke, men måske er det snart muligt. Pladeselskabet EMI barsler med planer om at sælge optagelser fra koncerter umiddelbart efter showet. De kalder konceptet for Abbey Road Live. Navnet til trods handler det hverken om Beatles eller det verdensberømte studie. Derimod ønsker EMI at signalere at der er tale om højkvalitetsoptagelser.

Planen er at musikken skal sælges på cd, dvd eller USB nøgler, og lidt længere ude i fremtiden ligger muligheden for at streame koncerterne på nettet, så man kan nyde musikken i ro og mag derhjemme via internettet. Nu er ideen med denne form for her-og-nu-optagelser ikke ny. Det engelske band Blur samt countrykongen Willie Nelson har solgt optagelserne umiddelbart efter deres koncerter.

Jeg synes ideen er genial: den trængte musikbranche skaber et solidt mersalg, og vi musikfreaks og -fans får en uforglemmelig oplevelse med os hjem. www.liveherenow.com giver en forsmag på hvad der venter os. Her kan du blandt andet købe optagelser med Moby, Depeche Mode, Marillion, Status Quo samt Franz Ferdinand. Lad musikken fortsætte.

www.emigroup.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.