En boks til dine koder: Boxknox

En boks til dine koder: Boxknox

Indsendt af Torben fra www.nettipsforum.dkBoxKnox – skaber det en association i hovedet på dig? Det er her du gemmer dine Pin-koder og kodeord lige så sikkert som var det i Fort Knox. Det er et danskudviklet system, som jeg vil kalde 100 % sikkert opbevaring af dine vigtige data online. Der har gennem årene været debat om hvilket program man kunne installere, som var bedst til at huske og gemme koderne i. Her er det så, jeg vil være hoven og sige: Glem den debat, for BoxKnox er uden diskussion det bedste. Fordi der ikke findes noget mere sikkert.

Da det kom frem i slutningen af 2006 kostede det penge, men ret hurtigt blev det gratis, fordi der var nok sponsorer. Der er ingen reklamer på siden, jeg taler altså rigtige sponsorer, fordi konceptet er genialt. Hvad hjælper det at du installerer et kodeprogram på din PC eller USB-nøgle, hvis du mister nøglen eller du får stjålet din pc, så er også alle dine koder væk. Og har du i øvrigt din PC eller USB nøgle med alle vegne? Nej, vel!

Online BoxKnox er bedst og det sikrest

Du kan/bør vælge at være 100% anonym. Så skulle nogen, hvad der er lidet sansynligt, få brudt SSL-krypteringen, som sker mellem din computer og BoxKnox-serveren, vil de få adgang til en række passwords, men ingen oplysninger om, hvem kodeordene tilhører. Så man kan sige at anonymiteten nok er den største sikkerhed i systemet.

Når du opretter en Box, vælger du et brugernavn, og derefter skal du huske 2 små billeder (hvert billede har et tal der skifter dynamisk, hver gang man logger ind. – sikkerhed igen). Det er alt du skal huske, BoxKnox husker resten. Så hvis du fravælger at give din e-mail adresse ved oprettelsen, er du altså 100% anonym, og SKAL så huske brugernavn og billeder, ellers er koderne tabt for dig.

Så uanset hvor i verden du befinder dig kan du nu finde dine koder. Og har du mistet passet på ferien i Thailand, har du naturligvis noteret Pasnummeret i BoxKnox, så behandlingen af din sag går hurtigere.

Opbevar også gerne stelnumre, serienumre og produktinformationer i din box, hvis uheldet skulle være ude.

Selv har jeg brugt systemet fra det blev gratis. Det vil altså sige i cirka 6 år. Uden problemer har BoxKnox opbevaret mine koder og følsomme data og gjort, at jeg kan have mange forskellige kodeord, som

jo bekendt er bedre end at bruge det samme flere steder. Og jeg kan komme til dem ligegyldig hvor jeg er i verden. Der findes også apps til Android. Det har jeg ingen forstand på. Så læs det selv på siden.

BoxKnox er udviklet i 2006, og drives af Ambjørn Christophani og Morten Djernæs – Firmaet Pamci Networks i Århus.

www.boxknox.com/dk/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.