F-Secure Internet Security 2013

F-Secure Internet Security 2013

Antivirus er vigtigt. I allerhøjeste grad. Især i øjeblikket, hvor det nærmest frarådes at anvende Internet Explorer. Nettet florerer med mystiske websites, og mange rammes af ubehagelige virusser og malware.

Derfor handler det om at installere antivirus, så egnede programmer holder øje med din færden på nettet samt med de filer, der bevæger sig ind og ud af din harddisk. Sikkerhedsfirmaet F-Secure er nu ude med en spritny version af deres sikkerhedspakke. Den hedder F-Secure Internet Security 2013, og jeg fik tilsendt en nøgle, så jeg kunne afprøve programmet. Det kom der lidt blandede bolsjer ud af.

Lad mig starte med det negative: efter jeg havde afinstalleret mit forrige, velfungerende antivirusprogram fra Eset, begyndte jeg min installation af F-Secure Internet Security 2013. Både download og installation gik aldeles smertefrit. Problemet opstod pludseligt, da min Windows Firewall pludselig stoppede med at virke. Systemet meldte fare, da firewallen blev deaktiveret. Spørg ikke hvorfor og af hvem. Det skete bare. Da jeg optimistisk ville slå firewallen til igen, fik jeg en trist fejlmeddelelse om, at det ikke kunne lade sig gøre på grund af en fejl 0x80070424. Tak for kaffe! Jeg afinstallerede F-Secure Internet Security 2013 og reinstallerede antivirus fra Eset. Samme problem: min firewall var sat ud af spil. Efter 4-5 genstarter samt reinstallation af F-Secure måtte jeg ind i registreringsdatabasen, hvor der skulle skrues på bestemte knapper. Tjek eventuelt denne Google-søgning,hvor der er råd at hente, hvis du møder samme fejl. Nu skal jeg jo ikke hårdnakket påstå, at fejlen skyldes installationen af F-Secure Internet Security 2013, men det er slående, at fejlen opstod, da programmet netop var færdiginstalleret og –konfigureret.

Hvorom alting er, er min pc atter kørende med Windows Firewall og med F-Secure Internet Security 2013 som den beskyttende paraply. Og hvad har jeg så fået adgang til med denne nye sikkerhedspakke? Først og fremmest har jeg naturligvis antivirusbeskyttelse i realtid, hvilket betyder at den holder øje med mine handlinger konstant. Betryggende! Desuden holder programmet øje med virussignaler, malware, spam og phishing, så det er jo meget godt alt sammen. Men F-Secure Internet Security 2013 indeholder også andre elementer, som jeg har lyst til at fortælle en smule mere om.

Pas på dine børn!
Under Online Safety finder man nemlig området Opgaver, hvor man finder små nyttige værktøjer. Du kan blandt andet angive hvilket webindhold der skal tillades på computeren. Du kan eksempelvis angive, at du ikke tolererer vold, våben og voksenrelateret stof, hvilket vil sige at F-Secure Internet Security 2013 censurerer sådanne websites på din computer. Du kan også angive hvornår der må surfes på maskineriet. Det er jo ingen hemmelighed at børn og unge er storforbrugere af internettet, og F-Secures pakke gør det nemt at angive på hvilke ugedage der må surfes, og hvornår på døgnet det er tilladt. Du kan også angive hvor mange timer der må leges på det store internet.

Jo, der er mange gode elementer i pakken og tankerne bag er bestemt velmente og værd at give applaus til. Nu satser jeg på, at de problemer jeg oplevede skyldtes en skæv konfiguration, og at mine pillerier i computeren somme tider medfører uheldigheder. Hvis andre oplever samme vanskeligheder med F-Secure Internet Security 2013, håber jeg at firmaet snarest får flækket en fejlrettelse sammen, så sikkerheden atter er så optimal som muligt. En internet computer uden firewall er ikke ønskværdigt. Prisen kendes i skrivende stund ikke.

www.f-secure.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.