Etomite CMS – gratis hjemmesideløsning

Etomite CMS – gratis hjemmesideløsning

Jeg har efterhånden bidt skeer med mange CMS-løsninger (CMS står for Content Management System) til mine hjemmesider, men ikke alle har været lige gode. Selv de systemer der var enkle, har som regel været temmelig låste hvad angår udseende. Ja ja, hvis du er ferm til html, css, php og hvad det ellers hedder alt sammen, kan du da sagtens lave pæne sider. Men hvad gør man, hvis man som jeg ikke fatter så meget af alle de der underlige sætninger? Du kunne jo prøve Etomite.

Etomite er et CMS som så mange andre, dog med det specielle tvist, at du kan tilpasse din hjemmeside utrolig meget. CMSet og dets temaer er meget tilpasningsvenlige og ved hjælp af ”snippets” (små kodestumper) kan du tilpasse både funktion og udseende ganske meget. Som sagt er jeg ikke den store haj til alt det der med koder, men heldigvis kommer Etomite med en hel stribe af fine ”snippets”, der hurtigt er med til at skabe unik side. Eneste ulempe er, at du skal indsætte stumperne direkte i html-filen (de kan også sættes når du redigere indholdet, alt efter hvilken effekt de skal have).

Manglende dokumentation trækker nedad
Det er dog ikke det store problem, og hvis du ved hvad Left og Right betyder, vil du hurtigt finde ud af, hvor du skal sætte stumperne. Faktisk skal du slet ikke sætte hele kodeblokken ind, men blot en reference til stumpen. Du sparer dermed en masse manuel kodning.
Resten af systemet fungerer som forventet, altså rigtig godt. Det tog mig en dags tid (jeg er ikke den hurtigste knallert på molen, forstår du), før jeg fandt ud af hvordan tingene virkede. Det var ikke fordi systemet var svært. Det fungerede bare på en anden måde, end jeg var vant til. Det skal dog også nævnes, at dokumentationen er noget af det værste, jeg endnu har set. Bevares, det der er, er af en fin kvalitet, problemet er bare at der er så lidt af systemet, der er ordentlig dokumenteret. Noget som folkene bag Etomite, burde få sat tid af til.

Etomite er ikke den nemmeste system at starte med, men indtil videre er det et af de mest fleksible systemer, jeg har siddet med. Den forholdsvis enkle måde du tilpasser indhold og udseende på, gør systemet værd at sætte sig ind i. Når sitet er sat op som du ønsker det, kan du tilføje nyt indhold som en leg. Hvis du kun prøver ét CMS i år, burde du overveje Etomite.

www.etomite.com

[Denne artikels illustration er et screendump fra en dansk hjemmeside, der anvender Etomite: www.design-gulve.dk]

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.