Et bedre Google Drev for svagtseende

Et bedre Google Drev for svagtseende

Når man er på farten, er det rart med en transportabel Office pakke. Det sker med jævne mellemrum at jeg sidder ved fremmede computere, og det kan i specielle situationer give unødige udfordringer, hvis jeg skal skrive en artikel til Nettips, for hvad nu hvis den pågældende pc ikke har et ordentligt tekstbehandlingsprogram, og hvor pokker skal jeg gemme min artikel? USB nøgler er jeg vokset fra… Jo, i de situationer har jeg stor glæde af Google Docs, som er Googles online office pakke, hvor du har adgang til tekstbehandling, præsentation, regneark og mere til. Og så har du også adgang til dine filer, som du typisk gemmer oppe i Googles sky, Google Drev.

Google har netop forbedret deres Drev, hvor du kan gemme alt mellem himmel og jord. Når du gemmer på dit personlige Drev hos Google, har du altid adgang til materialet, og du kan gemme dine filer med venner og bekendte, hvis du har lyst til det. I kan oven i købet samarbejde om dokumenter på samme tid, hvis I får brug for det. Som noget nyt får du nu at vide, hvis din makker logger på eller af samme dokument, og du kan fysisk høre, hvis andre taster løs i samme dokument.

Tastatur og tale til tekst

Zoom funktionen har fået et pift i den rigtige retning, således at svagtseende nu får endnu bedre mulighed for at se, hvad der foregår på skærmen, mens de arbejder. Desuden skulle det være nemmere at koble en såkaldt screen reader til samt at navigere nemmere rundt ved hjælp af tastaturet samt tale til tekst – en finesse der dog stadig mangler et stykke vej for danske brugere.

Det er meget glædeligt at Google tager problematikken for blinde og svagtseende op. Hvis Google kan være med til at skabe bedre it forhold for blinde og svagtseende, bør Google have et klap på skulderen. Google har fremstillet en sektion, hvor de gøre rede for deres tanker og ideer omkring brugen af it og internettet for svagtseende og blinde.

www.google.com/accessibility

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.