ESET Smart Security 5

ESET Smart Security 5

For mange, mange år siden stødte jeg ind i et antivursprogram, der hed NOD32. I lang tid havde jeg brugt diverse gratis løsninger, men på et eller andet tidspunkt fandt jeg det værd at afprøve en betalingsløsning. Jeg læste udenlandske anmeldelser af antivirusprogrammer og bemærkede at en lille, ukendt skikkelse klarede sig fint. Det var NOD32, og jeg måtte naturligvis afprøve programmet. Der fulgte 3 måneders gratis testperiode med i købet. Jeg blev glædeligt overrasket over programmet, og igennem 3-4 år var det antivirus fra denne producent, der lå installeret på min harddisk.


Sidenhen gik jeg atter tilbage til gratis løsninger, bl.a. efter at have læst gode kommentarer hertil i www.nettipsforum.dk. Og sådan har det altså været i en periode, hvor jeg har afprøvet gratis antivirus, købe antivirus und so weiter. Jeg har også haft Panda inde og vende, og det er egentlig ret interessant at se de forskellige sikkerhedsprogrammer an. Nu er jeg vendt tilbage til slovakiske ESET, som stod bag NOD32. De er ude med en version af deres roste sikkerhedspakke, Smart Security 5. Den har jeg så fået lov til at afprøve et års tid.


En trojaner fundet!
Efter download (60 MB) og installation af programmet opdateres det naturligvis automatisk. Det er efterhånden heldigvis standard inden for denne genre af programmer, og det vakte ingen problemer. Herefter gik Smart Security 5 i gang med at scanne mine diske, og til min forbavselse fandt den en enkelt trojaner i mine midlertidige interfiler. Her har det tidligere sikkerhedssoftware, Microsoft Essentials, altså muligvis svigtet. Mit nye antivirusprogram slettede trojaneren smertefrit. Og nu skal jeg altså pludselig til at vænne mig til nye græsgange igen. Indtil videre har jeg det godt med at have et produkt fra ESET tilbage på min harddisk.


En vigtig ting i forbindelse med sådanne programpakker er jo, at de beskytter os konstant, mens vi sidder ved tastaturet, og det skal helst ske så stille og anonymt som muligt, og helst uden at bruge en masse hestekræfter i computeren. Den uafhængige testorganisation AV-Comparatives anerkendte Smart Security 5 for at være mindst ressourcekrævende i en test for få måneder siden. Pakken indeholder antivirus, antispyware, firewall, antispam og forældrekontrol.


Tag licensen med dig
En lækker detalje i denne pakke er også muligheden for at tage sin licens med sig, hvis man pludselig skifter boldgade til eksempelvis Mac eller Linux. Mange vil sikkert anse det for unødvendigt at installere antivirus på disse styresystemer, men det er pokkers godt tænkt ind af ESET. Efter min mening er det møgtræls at miste brugbarheden af en licens, hvis man skifter computer eller styresystem. Prisen for en 1-årig licens til en enkelt computer koster 405 kr., mens en 1-årig licens til tre computere koster 557,55 kr. Et pudsigt beløb, men ikke desto mindre en fair pris hvis hustandens computere trænger til effektiv beskyttelse. Du kan hente en gratis prøveversion på hjemmesiden.


www.eset.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.