Erotik på nettet

Erotik på nettet

Mange af os gør meget for at beskytte vores børn fra noget af det indhold, som ligger til hobe på internettet. Voksen-materiale eller på engelsk: adult content er der masser af: erotiske billeder, hardcore porno og det der er værre flyder på nettet i metermål, og derfor forsøger vi at holde ungerne fra dette stads på forskellige måder. Nogen bandlyser adresserne i routeren eller i browseren, mens andre tager en snak med børnene om emnet. Hvis man forsøger at holde børnene væk fra dette voksne indhold ved at blokere for specielle webadresser, risikerer man at børnene finder det andetsteds.

FTC, som står for Federal Trade Commission, interesserer sig meget for, som foregår på nettet, og de har blandt andet fundet ud af, at børnene har let adgang til meget af det materiale, som vi egentlig helst vil holde dem væk fra. Dette inkluderer for eksempel sex, vold og trusler, og når det kommer til stykket, er det ofte i de virtuelle verdener på nettet, at der er uro og ballade. Ganske vist sker det på websteder, hvor man skal have en minimumsalder for at “komme indenfor”, men der skal ikke mange hjerneceller til at omgå sådan en “beskyttelse”.

Snitterne væk?
Det er eksempelvis ufatteligt let at støde ind i småperverse typer i Second Life, som på et tidspunkt var udnævnt til at blive det helt store på nettet. I mine øjne er det en omgang flop med masser af varm luft, men begrænset med kvalitetsindhold. I en kort periode udforskede jeg Second Life og fandt da også ud af, at der findes smålumre lokationer dér, hvor kønne, 3D-modellerede tøser gned deres mulatbrune ben op ad mine. Næsten da…

Selv om meget af dette voksne indhold henvender sig til de voksne aktører i disse 3D verdener, skal der ikke meget til for at mindreårige pludselig befinder sig i den varme grød. Mennesket er udstyret med en vis nysgerrighed, og børn er vel ikke meget anderledes end os voksne, som liiiige skal se, hvad dét mon er for noget. FTC opfordrer i rapporten at disse sociale, virtuelle verdener bruger flere ressourcer på at beskytte børnene imod eventuelt anstødelige scener. Og så bør vi forældre også lige fortælle børnene, hvad der er ok, og hvad de måske bør holde snitterne fra.

www.ftc.gov

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.