Er pc’ens tidsalder et overstået kapitel?

Er pc’ens tidsalder et overstået kapitel?

Ray Ozzie var mellem 2005 0g 2010 først teknologichef og senere øverste programvarearkitekt i Microsoft. Han regnes som manden bag Microsofts skytjeneste, Windows Azure.

Nu driver Ozzie sit eget selskab og var i denne uge et af trækplastrene til Geekwire Summit. I en omfattende spørgerunde kom Ozzie blandt andet ind på pc’ens fremtid.

– Folk diskuterer om vi er i ”post-pc-verdenen”. Hvorfor diskuterer vi? Selvfølgelig er vi i en ”post-pc-verden”. Men det betyder ikke at pc’en dør. Det betyder bare at scenarierne vi brugte dem i …vi slutter at referere til dem som pc’er, vi refererer til disse andre ting. Men det handler fortsat om generel databehandling, sagde Ozzie.

Så langt er Ozzie inde på samme spor som Ranjit Atwal i analyseselskabet Gartner, som mener at pc’ens evne til at skabe indhold tæller mindre efter som Tablet pc’er bliver bedre og bedre til at behandle indhold.

Ozzie kom også ind på et andet af Microsofts kerneområder, nemlig dokumenter.

– I andre scenarier er det også ”post-pc-verdenen”. For eksempel indenfor produktiviet, blev pc’en defineret af dokumenter. Dokumenter er kernen i hvordan vi har tænkt på produktivitet, sagde Ozzie.

Videre sagde han at dersom man tæller antallet af ord folk skriver på en datamaskine og fordeler dem på forskellige områder, så skrives der i større grad på net-baserede tjenester som Facebook, Twitter, blogger og lignende, og i reduceret grad i klassiske dokumenter.

-Produktivitet er i lige stor grad i metaniveau omkring dokumenter, som selve dokumenterne. Så vi er faktisk i en ”post-dokument-verden”, lige så meget som vi bevæger os mod en ”post-pc-verden”. Men der ligger muligheder i begge to. Der er muligheder for Microsoft, der er muligheder for nye aktører til at hjælpe kunder i at komme videre, udover det de har gjort tidligere.

Denne udvikling er altså dobbelt negativ for Microsoft. På spørgsmål om selskabet vil vøre i stand til at svare, sagde Ozzie, at det handler om, hvorvidt folk vil købe produkter.

-Jeg mener, jeg hader at være triviel om dette, men du kan diskutere strategi så meget du vil. Du kan argumentere at – kunne have gjort dette, burde have gjort dettte – men realiteten er at dersom Windows 8 leveres i en form som gør at folk virkelig ønsker at købe produktet, selv for et specifikt scenario, så vil selskabet have en stor fremtid. Sagde Ozzie.

I januar blev det kendt at Ozzie havde startet et nyt selskab cocomo. Det meste ved selskabet er stadig ukendt, men en stillingsannonce skal have afsløret at det i alle tilfælde skal lave løsninger til mobiler og Tablet pc’er. Ozzie bekræftede dettetil en vis grad under seancen onsdag, men uden dog at gå i detaljer.

Kilde: digi.no

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.