Er navnet ledigt?

Er navnet ledigt?

Masser af iværksættere verden over går og grubler over det kommende firmanavn. Hvad skal gesjæften hedde, og kommer man i karambolage med andre firmaer og personer, som anvender samme navn? Det er lidt af en urskov at hitte rede i, så derfor er det rart at have internettet ved hånden, så man kan granske lidt i om navnet er ledigt? Herhjemme i Danmark er det oftest webadressen, som primært slås op, og dette gøres supernemt via eksempelvis DK Hostmaster. Men nu er der jo andre spændende sites på nettet, hvor det er rart at have navnet for sig selv, og hvad gør man så? Jo, man går for eksempel ind på ud.com.

Ud.com er en såkaldt navnetjekker, hvor du kan tjekke status for det navn eller brand, du overvejer at bygge virksomheden op omkring. Helt overraskende slog jeg navnet Nettips op, og til min store forbløffelse er det er relativt populært navn, idet Nettips er optaget en lang række steder:

  • Facebook
  • Twitter
  • MySpace
  • eBay
  • Digg

og mange andre steder har allerede en profil, der hedder Nettips. Ser man på domænenavne, er der heller ikke så mange attraktive tilbage. Com, net, org, eu og dk (!) er allerede optaget, mens nettips.tv er ledigt. Rart at vide, hvis jeg en dag banker en tv-kanal op…

Nu er det så din tur: er dit favoritnavn eller -brand ledigt? Tjek det på hjemmesiden.

www.ud.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.