Er harddisken gået kold?

Er harddisken gået kold?

Kender du følgende situation:
Du fik for et par år siden et kanontilbud fra den lokale brugs. De tilbød dig en harddisk til special price, der lå under den pris, som den lokale hardwarepusher kunne skaffe den til. Du slog til: købte harddisken i supermarkedet og levede lykkeligt, indtil en dag…
Problemerne begynder, og det ser ud som om computeren kører helt hen i vejret, så du tjekker dyret med det samme. Lige en Scandisk og så står du der med hængeøre og kolde tæer.
Du opdager “bad blocks” og for at det ikke skal være løgn, så holder harddisken op med at virke, selv med flere genstartsforsøg.

Du farer ned til supermarkedet med bonen i hånden – ellers er du helt solgt – og får ram på en fyr i elektronikafdelingen, der ligner én der ved noget om computerudstyr. Hvis du er uheldig, kender han lige så meget til edb, som en politiker kender til en almindelig gennemsnitsdansker – det vil sige intet…
Du får at vide, at der ifølge loven ikke er nogen garanti, men det er ikke så sikkert endda. For at være på den sikre side, er der en nem måde at finde ud af om der er noget at gøre. Du går på nettet og surfer ind på harddiskproducentens hjemmeside. Her leder du efter support samt warranty.

Få en ny harddisk tilsendt
Ved at indtaste serienummeret på harddisken, kan du se om der er garanti, og i bekræftende fald, hvor længe endnu.
Hvis du så har lavet de tjek, som de forskellige firmaer kunne ønske angående den døde harddisk, kan du ved at udfylde nogle oplysninger via nettet få et RMA-nummer, der skal stå på den pakke du sender til fabrikanten.
Så hvis din harddisk opfylder de krav, firmaerne stiller for at få den repareret eller skiftet ud, vil du kunne sende den til producenten og i løbet af et tidsrum få et brugbart produkt tilbage.

Læs altid hvilke betingelser de bytter under, og følg dem, så skulle der være en chance.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.