Er du netsikker?

Er du netsikker?

Videnskabsministeriet er i samarbejde med danske virksomheder og kendisser i færd med en kampagne, der skal gøre det endnu mere sikkert at bruge computeren og færdes på internettet. Det sker via Netsikker.nu-kampagnen, som finder sted for femte år i træk. Det er en kampagne der løber i denne uge, og fokus er rette mod privatlivets fred på nettet samt opdatering af pc’en.

– I et samfund som det danske er det af vital betydning, at vi forstår at udnytte det potentiale, der skabes ved borgernes øgede brug af it. Borgerne skal bruge it som en integreret del af deres hverdag og have tillid til, at det er sikkert at bruge. Det er ikke nok, at borgernes computere er udstyret med sikkerhedsløsninger. De skal også vide, hvad sikker adfærd er, siger videnskabsminister Helge Sander.

10 gode råd om sikkerhed
I en undersøgelse, som Danmarks Statistik har foretaget for Videnskabsministeriet, udtrykker mindst to ud af tre voksne internetbrugere i Danmark (16-74 år) bekymring i forbindelse med beskyttelse af personlige oplysninger og krænkelser af privatlivets fred på nettet. Omkring halvdelen af de voksne internetbrugere i Danmark (48 procent) udtrykker bekymring for phishing (identitetstyveri) eller pharming (forsøg på at stjæle personlige oplysninger via en falsk hjemmeside).

En væsentlig del af netsikker nu! 2009 er kampagnens 10 gode råd, der er tænkt som konkrete sikkerhedsanvisninger til målgruppen (alle danske internetbrugere med særligt fokus på børn/unge og ældre). Rådene er opdelt efter kampagnens to fokusområder og vil blandt andet være at finde på alle kampagnematerialer og på kampagnens hjemmeside.

[Anna David, Bent Fabricius Bjerre og Jonas Schmidt er ambassadører for Netsikker.nu-kampagnen]

www.netsikkernu.dk.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.