Er du klar til bilferien

Er du klar til bilferien

Mange af os kan se ferien for os. Måske er vi allerede midt i den, og måske er vi allerede i gang med at planlægge ferien i de små detaljer. Nogen flyver på ferie, mens andre tager bilen og kører af sted mens musikken spiller lystigt i bilens stereoanlæg. Hvis vi flyver, behøver vi ikke at bekymre os om at snakke i telefon. Det er ganske enkelt ”streng verboten” at have sin smartphone stående på modtage-mode, mens vi kigger på skyerne. Næ nej: over på fly-mode, inden du letter. Det er en anden snak, hvis du kører på ferie i bil. De fleste af os har vores smartphone tændt, når vi kører bil, og mens nogen godt kan holde snitterne fra telefonen, hvis den ringer eller giver en notifikation, er der mange andre, der famler ud efter telefonen. Det er dyrt at blive taget med hænderne på telefonen, mens man sidder bag rattet, så her er to fine ideer, der gør køreturen mere sikker og (måske) billigere.

Det er Jabra, der har sendt de gode ideer til mig pr. mail. I pressemeddelelsen skriver Jabra, at det vil medføre bøder i de fleste europæiske lande at blive taget for at bruge smartphone under bilkørsel. Da jeg selv har gode erfaringer med Jabras produkter, tøver jeg ikke med at give disse to fiduser til folket. Den ene fidus handler om Jabra Freeway, som er en slags højttaler. Jabra kalder den selv for en speakerphone, og den parres eksempelvis med din smartphone via Bluetooth. Freeway har faktisk tre højttalere, surround sound og stemmestyring, så ved hjælp af din myndige stemme kan modtage eller afvise indgående opkald. Freeway har også indbygget bevægelsessensor, som automatisk styrer tænd/sluk funktionen og dermed sikrer længere batteritid. Prisen for denne speakerphone er lige under 800 kroner.

Den anden fidus hedder Jabra Stealth. Her er der tale om en teknologisk øresnegl, hvor du kan føre dine samtaler under mere private forhold. Hvor Freeway er en højttaler, så alle i bilen kan høre hvad den anden person i røret siger, er Stealth et headset, som du propper i øret. Via Bluetooth er der forbindelse imellem din smartphone og Jabra Stealth, og dermed kan du beholde begge hænder på rattet, mens du plaprer løs. Stealth er lille, let og diskret, og den skulle være rimelig komfortabel at have i ørerne og samtidig yde god lydkvalitet. Jabra Stealth koster lige under 600 kroner. Bøden for at bruge smartphone under kørsel, altså at have den i hænderne, er i skrivende stund på 1.500 kroner.

www.jabra.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.