Endnu flere sjove iPhone spil

Endnu flere sjove iPhone spil

Af Jakob Dam Knudsen, www.fotostart.dk

Dette er en fortsættelse af artiklen Flere sjove iPhone spil

KATEGORI: CASUAL GAMES
Casual-genren er spil du kan åbne og spille i få minutter, og så lukke ned for igen. Hurtigt tidsfordriv til når du venter på bussen, sidder i bussen eller toget, eller bare har brug for en hurtig adspreddelse. Tænk på simple spil fra Facebook og lignende – som er vanedannende og nemme at gå til.

iBasket Free
Her skyder du en basket ball op i et net, ved med fingeren at angive den bue som bolden skal følge. Det gøres på tid, og du vinder bonustid for perfekte skud. Leader boards gør det ekstra sjovt – og spillet er endda helt gratis, idet det er reklamefinancieret.

Slice It
Et af de p.t. mest populære spil. Kan du dele en cirkel op i 2 lige store dele? Ja, det er vel ikke så svært. Hvad med en firkant op i 5 lige store dele? Og hvad hvis du SKAL bruge 6 streger til det? Slice It er udfordrende, og den simple grafik virker fint. Slice It er på Game Center, og koster kun 6 kroner.

Cut The Rope
Du modtager en pakke med et lille grønt væsen, som du skal fodre med slik. Det er dog ikke helt så ligetil – slikket hænger på en snor og dingler, og du skal skære snoren rigtigt, så slikket havner i munden på dit lille væsen. Sød humor i dette simple spil, der er ufatteligt vanedannende – og det er ikke uden grund at det er et af topscorerne på appStore lige nu. Flot tegneserieagtig grafik, og simpel men velfungerende lydside, og masser af udfordrende og geniale baner. Fungerer med Game Center, og koster kun 6 kroner.

Scramble CE
Scramble CE er lavet af Zynga, firmaet bag Farmville. Det er et simpelt men velfungerende ordspil, som du også kan spille head-to-head med andre. Du staver ord ved at trække fingere gennem en række bogstavfelter; og den der kan stave flest ord, vinder. Kræver dog at du er hård til engelsk, idet spillet ikke genkender danske ord. Til gengæld er det helt gratis.

FS5: Touch Hockey
Airhockey på en sjov og superhurtig måde. Hvem er hurtigst? Det mest geniale er at du kan spille multiplayer via bluetooth eller wifi, og at du kan variere målstørrelsen og dermed sværhedsgraden. Spillet kan fås i en gratis reklamefinansieret version.

FS5: Mancala
Kalaha som vi kender det – og igen understøttes multiplayer via wifi eller bluetooth. Mancala kan ligeledes fås i en gratis reklamefinansieret version.

Wooden Labyrinth 3D
En metalkugle i en trælabyrint, hvor du skal undgå hullerne undervejs, for at bringe metalkuglen sikkert igennem til det sidste hul. En ting vi nok alle har leget med som små – spillet her udnytter gyro’en i din iPhone, og der er rigtigt mange sjove og udfordrende baner. Prisen er 18 kroner.

Draw Race
Racerbilspil er populære på appStore, men Draw Race er helt anderledes! Du skal blot tegne den linje din racerbil skal køre i, så følger bilen linjen. Tegner du hurtigt kører den hurtigere – men pas på i svingene, for har bilen for meget fart på her, skrider den ud. Det lyder simpelt, men bliver udfordrende når du skal banke computeren – eller de globale leaderboards. Et supersjovt spil, der kun kan anbefales herfra. Draw Race koster 18 kroner.

Amateur Surgeon
Mere vanvittig forhistorie fås ikke… du er en pizzadreng hvis største drøm er at blive kirurg. En dag kommer du til at køre en afdanket læge ned. For at lappe ham sammen bruger du din pizza skærer, og en hæfteklammemaskine – og efter lidt overtalelse går lægen med til at lære dig op. Jeres kunder kommer fra gaden og fejler alle muligt sære ting, og ligeledes tager I alle mulige sære værktøjer i brug, for at substituerer for det manglende hospitalsudstyr. Rigtigt sjove baner, et unikt gameplay og historie – til blot 18 kroner. Synes man det er sjovt, kan 2’eren fås til blot 6 kroner.

Sneezies
Kædereaktionsspil af den bedste slags. En masse små runde dyr sejler rundt i banerne, og du kan indsætte nysepulver. Dem som nysepulveret rører, begynder at nyse. Dem som berøres af deres nys, begynder at nyse. Og så kører kædereaktionen… Sød og veludført grafik, fin lydside og gode udfordrende baner. Sneezies har en beskeden pris på 6 kroner – men pas på, det er kraftigt vanedannende!

Electrocute
Aliens er kommet til din mark for at bortføre dine får. På din mark ser du dine får, og en masse ufo’er der svæver rundt. Sæt to fingre på skærmen, og der dannes en linje af rå elektrisk energi imellem dem. Og sørg for at have ufo’en (og ikke dine får) på denne linje. Simpelt? Ikke når der er mange ufo’er der hele flytter sig, og dine får ingenting fatter og kommer til at løbe ind i skudlinjen. Mange sjove power-ups og velgennemtænkte baner. Prisen er 12 kroner.

Robot Unicorn Attack
“Always, I wanna be with you, and make believe in you, and live in harmony, harmony….” Erasure’s velkendte sang “Always”, er ørehængeren til dette specielle platformsspil. Du er en robotenhjørning, der kan hoppe og lave et “unicorn attack” – se hvor langt du kan komme uden at falde ned eller løbe ind i forhindringer. Simpelt spil, men voldsomt vanedannende. Og ikke mindst når man har lyd på. Prisen på 18 kroner er måske lidt høj, men man kan prøve det gratis på nettet via sin PC.

Angry Birds
Et af de mest populære spil – med flot tegneserieagtig grafik, og god humor. Du er en samling af fugle – og nogle grise har haft den frækhed at stjæle jeres æg! Det falder ikke just i god jord – og derfor vil I give grisene en lærestreg… Affyr fuglene for at ramme igennem forhindringer, og sørg for at grisene får hvad de fortjener. Absolut vanedannende og sjovt, med udfordrende baner – og Game Center understøttelse. Prisen er kun 6 kroner, hvilket gør dette til en absolut no-brainer!

Flight Control
Du styrer en lufthavn, og indkommende fly og helikoptere skal guides ind på landingsbanerne. Det gøres ved at trække en linje fra flyene/helikopterne og hen til den korrekte landingsplads. Det kan lyde lidt dødt, men er noget sjovere når man først kommer i gang. Flere forskellige sjove baner, og Game Center understøttelse – og prisen er blot 6 kroner.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.