En tidsrøver: e-mail

En tidsrøver: e-mail

Hvis du går og tror at e-mail er tidsbesparende for dig, så tro om igen. Undersøgelser viser nemlig, at læsning og skrivning af e-mail – også kaldet elektronisk post – er en værre tidsrøver. Faktisk stjæler den en masse af din tid, også fritid. Det viser en undersøgelse foretaget af Xobni. Xobni har produceret et ganske fint stykke tillægsværktøj til Outlook, og firmaet dokumenterer altså nu, at mange mennsker tjekker arbejdsrelateret e-mail – også uden for normal arbejdstid.

2.200 amerikanske og engelske folk i arbejde blev spurgt til deres mailvaner, og her sagde gennemsnitligt 70 procent, at de tjekker arbejdsmail i deres fritid. Ikke engang sygdom holder medarbejderne fra den elektroniske postkasse. Her svarede 42 procent nemlig, at de læser deres mail trods halsonde, feber, kulderystelser og hvad man ellers kan fejle. Her er det dog mændene, der er slemmest. 65 procent af gutterne kan ikke holde fingrene fra deres arbejdspost i fritiden, mens det ”kun” er omkring halvdelen af kvinderne, som udviser samme tendens.

Sundt for mennesket?
Når folk tjekker deres arbejdspost i fritiden, skyldes det også at mange tror at det forventes af dem. Arbejdsgiverne er nemlig sat i det lys, der fortæller at de synes det er godt, hvis medarbejderne tjekker deres post, når de har fri fra arbejde. Sådan tror jeg nu ikke at ret mange arbejdsgivere opfatter situationen, og hvis de gør det, er det vel på sin plads med en god arbejdsaftale på området.
Mailtjek sker også for nogens vedkommende i ferieperioder. Folk snupper pc eller smartphone med på ferien, og mens familien pjasker løs i poolområdet, skal mor eller far lige tjekke posten. Det er der efterhånden ikke noget overraskende i, idet mange tjekker post af lyst og nysgerrighed. Spørgsmålet er om det er sundt. For mennesket. For medarbejderen. For familien.

www.xobni.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.