En snak med Allan, part 1

En snak med Allan, part 1

Af Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér, www.syntaktisk.dk

Allan Bojsen, du figurerer på Nettips under det sigende navn Admin. De fleste af os kender dig jo fra Nettips’ forum og som den primære skribent på Nettips. Vi ved jo, at du lægger en væsentlig energi i at finde materialer, der kan være af interesse for Nettips’ læsere. Men måske er det på sin plads, at vi bytter stole for et øjeblik – og hører lidt mere om Nettips og om dig.

Sådan startede det
Du er jo tydeligvis både personligt og professionelt engageret i computere og teknologien omkring dem. Hvordan kom du i gang med at bruge computere oprindeligt?

Vi skal tilbage til omkring 1996, hvor familien investerede i en stationær pc med 4 MB RAM. Harddisken rummede 640 MB, og jeg husker stadig at jeg var imponeret over Encarta – et leksikon på cd-rom fra Microsoft. Her kunne man blandt andet se videoklip på skærmen. Ret vildt. Syntes jeg dengang. Ellers stod den på adventure spil, der fyldte én diskette på 1,44 MB. Det var også heromkring, at jeg startede min karriere på internettet med et 28.8 modem. Telefonregningen var vist nok lidt høj dengang.

Siden er det gået slag i slag med undervisning i it. Først på en privatskole i Svendborg og siden fo voksne i et moderne kursuscenter, hvor voksne gerne vil lære en masse om it. Min afsluttende opgave på lærerseminariet blev i øvrigt skrevet på en elektrisk skrivemaskine, fordi it ikke sagde mig noget. Det var i 1993.

Værktøjskasse med programmer
Det er jo altid interessant at høre, hvad folk har i deres informationsteknologiske værktøjskasse – hvilke værktøjer vil du sige, at du bruger mest? Du afprøver jo en del programmer – vil du sige, at der er nylige fund, som har gjort et indtryk og er blevet en fast del af viften, eller holder du fast i det, du har brugt i lang tid og kender godt? Er du en af dem, der altid har tusind programmer installeret, eller er det de få altid anvendte?

Et vældig godt spørgsmål, Morten. Hvis jeg betragter min Hurtig start værktøjslinje i Windows 7, registrerer jeg at mange af programmerne også lå der for 2-4 år siden. Det gælder eksempelvis FileZilla, som jeg bruger, når der skal arbejdes på diverse hjemmesider, som jeg er en del af. Desuden er jeg storbruger af Word og resten af programmerne i Microsoft Office-pakken. Glemmes skal det imidlertid ikke, at jeg er vild og pjattet med gratis programmer, og at jeg efterhånden har forsøgt en hel del.

Dette arbejde koster nogle ressourcer på tidssiden. Dels skal programmer opdages, dels skal de installeres, og dels skal de tjekkes efter for smarte finesser. En ting er at installere et program, en anden ting er at finde ud af, hvordan man får noget ud af programmet. Derfor er jeg nok en anelse konservativ her på mine ældre dage. Jeg synes det er superfedt at afprøve nyt software, men jeg må sige at kæden faldt af forleden dag, hvor jeg skulle klippe en videofilm sammen i Adobe Premiere. Det er et helt uoverskueligt stort program, hvor jeg mistede fodfæste. På grund af programmets muligheder.

For at vende tilbage til spørgsmålet: de programmer jeg bruger meget når jeg sidder ved tastaturet er Word, Excel, Powerpoint, diverse browsere, IrfanView, lidt Photoshop, FileZilla samt en række smarte tjenester på nettet. Gmail og Dropbox for eksempel. Outlook er en død sild i mit privatliv, men en levende laks på jobbet.

Læs anden del her

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.