En sikker browser?

En sikker browser?

Browseren er muligvis det mest benyttede program af dem alle på computeren. Din browser bruges jo til at surfe nettet tyndt med, og det er dermed også et af de programmer, der er hårdest udsat for potentielle angreb i form af virusser og andet snavs. Det handler derfor om at sikre sig, at browseren er opdateret, og at diverse tillægsprogrammer i browseren er up to date. Som almindelig bruger kan dette være lidt af en hård nød at knække, men heldigvis er der hjælp. Og så er det ikke specielt svært.

Qualys Browsercheck er navnet på en hjemmeside, som tjekker at alt er som det skal være. Hvis du ønsker at bruge denne gratis service, skal du lige gennemgå et par få punkter:

  1. Hop ind på https://browsercheck.qualys.com
  2. Installer et browser plugin
  3. Lad herefter hjemmesiden tjekke din browser

Hvis programmet finder uregelmæssigheder eller usikre elementer, klikker man på “Fix it”, hvorefter du er godt på vej til at gøre din browser sikker igen. Da jeg afprøvede Qualys Browsercheck fandt den ud af, at min Adobe Reader og Java var uopdaterede. Dette gratis serviceeftersyn virker til de fleste gængse browsere. Finder den usikre tegn i din browser?

https://browsercheck.qualys.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.