En Linuxbruger ser 7!

En Linuxbruger ser 7!

Som overbevist Linuxbruger er det sjældent at jeg ofrer konkurrenterne andet end et hånligt grin, eller en arrogant kommentar om de manglende funktioner og håbløse sikkerhedssituation Windows befinder sig i.
En del af min modstand mod Windows, kommer selvfølgelig af at jeg efterhånden kender Linux bedre og har vænnet mig til alle de små finurligheder systemet byder på, vanens magt er stor og det kan være en svær ting at bryde.

Vista var på mange måder en fiasko i stil med Windows ME, der blev lovet en masse funktioner og nyskabelser, der var forsinkelse på forsinkelse og da vi endelig stod med produktet, var vi mange der blev slemt skuffede.
Men måske var alle de fejl hele ventetiden værd, for det virker til at Microsoft har spændt hjelmen, strammet balderne og gjort alt hvad de kunne for at udbedre fortidens fiasko.

Men hvorfor nu alt den snak om Windows fra en erklæret Linux fanatiker? Jeg lever og ånder i Ubuntu, men en gang imellem skal jeg have mit spilfix og her kommer vi ikke uden om Windows.
Vista var aldrig en speciel velkommen gæst og selv om diverse servicepacks hjalp på tingene, føltes den aldrig helt rigtig.
Lidt ligesom at hoppe i et par sko der var for små, blot for at håbe at det ville blive bedre.

Windows 7 kom, der var en masse omtale, mest positiv, og efterhånden blev min Vista installation mere og mere sløv, indtil den sluttede af med at nægte at installere opdateringer, det var tid til handling!
Jeg fandt den bedste pris på Windows 7 og tog springet og indtil videre har faldet været ganske behageligt.  Installation ser glimrende ud, ikke så pæn som hos OpenSuse eller Ubuntu, heller ikke så fleksibel, og den tager ganske lang tid, men alt taget i betragtning fungerede den ganske glimrende.

En ting jeg  hidtil har hadet ved Windows er, at jeg altid skal finde alle mulige driver, jævnt spredt over hele internettet, men også her overrasker Windows 7 positivt, for den fandt al min hardware og pumpede en driver ind hvor det var nødvendigt.
Se det er luksus og noget jeg som Linuxbruger, er blevet helt afhængig af.

Systemet blev installeret og Windows påpegede ganske rigtigt at jeg manglede et antivirus program, det er der såmænd ikke noget nyt og en sådan besked er vi blevet belemret med siden XP. Det nye er at du rent faktisk får hjælp til at finde en antivirus løsning og tilmed flere gratis udgaver. Glimrende.
Udseendet har fået nogle mindre, men kærkomne løft og især er jeg glad for de forskellige temaer der følger med. Lyn hurtigt så min Windows 7 lækker og indbydende ud, med skiftende skrivebordbaggrunde og hele skidtet. Igen ser det ud til at Microsoft har tænkt tingene godt igennem.

Windows 7 er glimrende og jeg mener faktisk at det er den bedste udgivelse af Windows vi nogensinde har set, men er det så nok til at få mig til at kaste Ubuntu på porten? Svaret må være et stort og rungende NEJ, for selvom Windows er blevet væsentligt bedre er der stadig en masse funktioner og programmer, jeg ikke kan undvære. Eksempelvis er jeg slet ikke gode venner med filhåndteringen, som jeg bestemt ikke kan udstå. Jeg vil have faneblade og en mere enkel brugerflade der ikke kommer i vejen.
Og så er der en masse småting som jeg heller ikke er helt enige med Microsoft i, men det er netop det, småting. Så alt i alt er jeg ganske positivt stemt over for Windows 7 og på mange måder tror jeg at den er alt det Vista skulle have været.
Konkurrence er godt og det er glimrende at Microsoft giver noget ordentlig modstand, så de forskellige Linuxdistributører ikke kommer til at hvile på laurbærene.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.