En bærbar til 1000 kroner

En bærbar til 1000 kroner

En bærbar pc til 1000 kroner! Overskriften kan snyde lidt, men ikke desto mindre lander der muligvis snart en bærbar netbook på det danske marked, og prisen kommer øjensynligt til at ligge på cirka 1000 kroner, hvis man kan stole på de foreløbige amerikanske priser. Det er den anerkendte producent Asus, der er ude med en lille, ny. Den hedder Eee PC X101, og prisen skulle ligge på beskedne 200 amerikanske dollars, altså lige omkring 1050 kroner.

Denne Asus netbook er også beskeden af størrelse. En skærm på 10,1 tommer, en vægt på under et kg (950 gram) og under 18 mm på det tykkeste punkt. Ret så imponerende. Processoren er naturligvis ikke den hurtigste (1,45 GHz) ,men muligvis placeres et 3G modem i selve maskinen. Wunderbar! Dér hvor prisen muligvis får et nøk opad, gælder for styresystemet. Hvis man vælger Windows 7, lander der en ekstra regning for Windows licensen. Man kan dog også overveje en model med MeeGo, som er en Linux distro i samarbejde mellem Linux, Intel, AMD, Nokia og Novell.

Tjek præsentationsvideoen ud herunder. Det ligner et vaskeægte hit til skoleelever, som har tendens til ikke at passe godt på tingene. Hvis den skulle gå itu, er pengene spildt, men prisen gør at tårerne muligvis er lidt mindre i rumfang, end hvis det havde været en MacBook til 9.000 kroner.

{qtube vid:=Z-0mPVMESf8}

http://www.youtube.com/watch?v=Z-0mPVMESf8

Kilde: www.engadget.com 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.