Ekstern brænder fra Lite-On

Ekstern brænder fra Lite-On

Til dagligt sidder jeg ved en stationær pc med indbygget dvd brænder. Den er jeg glad for. Ikke fordi jeg brænder skiver ret ofte. Faktisk ret sjældent. En gang imellem downloader jeg musik fra Bilkas hjemmeside, og så er det da rart at man lige kan fabrikere et par udgaver til stue og bil, men ellers er det begrænset hvor meget jeg brænder. Men en nyttig funktion i drevet er også at den kan læse skiver. For eksempel hvis jeg vil installere et program fra en cd rom, se en dvd film eller hvis jeg vil høre en af mine gamle cd’er fra reolen. Så langt så godt. Men hvad nu hvis jeg sidder i stuen ved min lille, diskrete netbook, som ikke har et indbygget cd eller dvd drev?

Her er det en god investering at købe et eksternt drev. Et af de førende mærker på det felt er Lite-On, og firmaet præsenterer nu en række nye produkter, som vil være oplagte emner under juletræerne. Et af de nye produkter er den eksterne brænder eNAU608 til lige omkring 400 kroner. Her er der tale om en brænder, som magter hastigheder på op til 8X, og det er pænt, godt og tilfredsstillende. Der hvor brænderen imidlertid markerer sig, er på designsiden, hvor eNAU608 skiller sig ud fra andre tilsvarende brændere.

Brænder med personligt design
Kabinettet er tyndt og elegant, og med lidt god vilje kan det sammenlignes med en design- og moderigtig bordskåner, som vil pynte på ethvert bord. Det er nemlig så sindrigt indrettet, at man selv kan skifte oversiden på brænderen. Den er født med et nydeligt blomstret stykke design i sort/hvide nuancer, men dette kan altså nemt skiftes ud med andre designs, som ejerne selv bestemmer. Dette kan for eksempel være designs baseret på egne fotos. Når man pakker brænderen ud, vil der være vedlagt nogle eksempler, men der medfølger også software, så man selv kan udtrykke sine kreative evner på oversiden af dvd brænderen. Ganske smart.

Selve brænderen fungerer også som den skal. Jeg foretog nogle testbrændinger af dvd’er og der var ingen problemer. Du kan anvende dit nuværende brænderprogram, eller du kan tage det medfølgende Nero Software Suite brænderprogram i brug. Dit valg! Selve drevet får strøm fra pc’en, og dermed slipper du for irriterende strømforsyninger samt jagten på ledige stikkontakter i nærheden. Når skiver brændes har du ligeledes  mulighed for at brænde et tydelig tekstmærkat ind på overfladen af selve skiven via en LabelTag funktion. eNAU608 har også Lightscribe, som bruger drevets laser på kompatible skiver til at lave brugertilpassede mærkater på tekstsiden.

eNAU608 er kompatibelt med alle almindelige dvd- og cd-formater inklusive DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R9, DVD-RAM, DVD-ROM, CD-R, CD-RW og CD-ROM.

www.liteonit.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.